Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Beeldhouwen in steen

woensdag 13.30 - 16.00 uur

Docent: Nico van Kan
Doelgroep: beginners
Locatie: Maandagweg 3, Vorden
Wanneer: 3, 10, 17, 24 apr, 1 mei 2024
Prijs: € 95 voor 5 lessen (excl. materiaal)

Er zijn op deze dag twee groepen. De eerste begint om 10:00 uur en de tweede om 13:30 uur. Groep 1 van 10:00 uur is al volgeboekt.

AANMELDEN

Nico van Kan
Beeldhouwen in steen

Ontdek de fascinerende wereld van beeldhouwen en creëer je eigen unieke beeld. Nico van Kan, onze ervaren docent, brengt je alle kennis en vaardigheden bij om veilig met de gereedschappen te werken en het beste uit jouw steen te halen. Eerst maak je een stabiele basis met een tandhamer en daarna gebruik je beitels voor de gewenste vorm.

Je start met het kiezen van de steensoort waarmee jij het liefst wilt werken, één die past bij het beeld dat je voor ogen hebt. Er zijn stenen van Afrikaanse oorsprong, zoals het hardere springstone of serpentijn voor beelden die je ook buiten kunt plaatsen, of het zachtere en goed te bewerken opaal of speksteen. Zodra je een steen uitgekozen hebt legt Nico uit hoe je de verschillende gereedschappen het beste kunt gebruiken en hoe je veilig te werk kunt gaan. De steen wordt rechtstreeks bewerkt. Om te beginnen maak je een stabiele basis met behulp van een tandhamer zodat het beeld op zijn plek blijft. Hierna ga je aan de slag met een slaghamer om de schaduwvormen uit te hakken. Vervolgens gebruik je steeds fijnere beitels om de gewenste vorm te krijgen. Pas daarna begin je met het invullen van details en tot slot polijst je het beeld. Dit betekent veel raspen, schuren en het in de was zetten om het kleur en glans te geven. Maar het leukste moment is wanneer je het beeld hebt gepoetst en iedereen het kan bewonderen! Als je veel geduld hebt en streeft naar perfectie dan past deze cursus precies bij jou.