Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Abstract schilderen

3 aug 2024
12.00 - 14.30 uur

Docent: Hugo Pos
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Wanneer: 3 augustus
Prijs: € 30.00 (incl. materiaal)

Hugo Pos
Abstract schilderen

Abstract schilderen is een kunststijl waarbij de nadruk ligt op vormen, kleuren, lijnen, texturen en compositie in plaats van op herkenbare objecten of afbeeldingen. Abstract schilderen richt zich op het uiten van abstracte ideeën, emoties en concepten. Het doel is om visuele composities te creëren die de toeschouwer uitnodigen om hun eigen interpretatie en betekenis te geven aan wat ze in het kunstwerk zien.

Abstracte schilderijen kunnen variëren van chaotisch en expressief tot minimalistisch en geordend. Er kunnen verschillende technieken en materialen gebruikt worden om texturen en diepte te creëren. Het gaat niet om het zo realistisch mogelijk afbeelden van de wereld om ons heen.
Bij de Workshop Abstract Schilderen krijgen de deelnemers een basisopdracht van waar uit een eigen kleurrijk schilderij wordt gecreëerd.

Deze workshop is een unieke gelegenheid om kennis te maken met een nieuwe schilderstijl. Alle materialen zijn aanwezig. Je hoeft alleen maar goede zin mee te brengen en een open houding om iets nieuws te leren. En trek kleren aan die vies mogen worden. De expositie biedt een creatieve, inspirerende omgeving waarin vast en zeker mooie dingen ontstaan.

Over Hugo
Hugo is kunstschilder met grote ervaring in kleurrijke abstracte en abstract-realistische schilderijen. Hij heeft een creatieve uitdaging gevonden, een nieuw concept: KUNSTPUZZELS. Houten puzzels beschildert hij met kleurrijke en gevarieerde ontwerpen. Hij noemt het interactieve kunst.
Naast zijn eigen artistieke werk deelt hij graag zijn kennis en passie met anderen. Hij begeleidt zijn cursisten bij het verkennen van hun creatieve pad en het ontdekken van hun eigen unieke stijl. Hij leert hen de technieken en helpt vooral om een persoonlijke artistieke kunstuiting te ontwikkelen.

www.hugopos.nl