Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Trio Marcel Verheugd

De Nachttrein naar Lissabon

13 apr 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Trio Marcel Verheugd

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Nachttrein naar Lissabon Trio Marcel Verheugd

Maak je klaar voor de reis op de Nachttrein naar Lissabon, waar vreugde de boventoon voert! Gitarist Marcel Verheugd, percussionist Arie den Boer en contrabassist Jurre Hogervorst hebben zich laten inspireren door het gelijknamige boek van Pascal Mercier. Ze presenteren emotionele, gevoelige, lichte, wereldmuziek die tot nadenken stemt. Met de LIEFDE als rode draad. Ga mee op avontuur en ontdek deze muzikale reis naar binnen.

Reis met ons mee met het programma ‘De Nachttrein naar Lissabon’. Een reis naar de stad waar vreugde de boventoon voert. Gitarist Marcel Verheugd (hoe toepasselijk is zijn achternaam?), contrabassist Jurre Hogervorst en percussionist Arie den Boer hebben zich laten inspireren door het boek van schrijver Pascal Mercier bij het samenstellen van het programma. Ze presenteren emotionele, gevoelige, lichte, wereldmuziek die tot nadenken stemt. Met de LIEFDE als rode draad. Ga mee op avontuur en ontdek deze muzikale reis naar binnen.

Marcel Verheugd, de componist, zanger en gitarist van het trio, studeerde muziekregistratie en gitaar (jazz) aan het Conservatorium in Den Haag. Hij werkte als geluidstechnicus bij Joop van den Ende Producties en richtte de kinderliedjes groep ‘Niet Allemaal Tegelijk!’ op, waarmee drie succesvolle cd’s met eigen composities werden uitgebracht. Marcel componeerde ook muziek voor verschillende theaterproducties en een verhalen-cd. In het duo ‘Flor d’Luna’ met zangeres Carla Koehorst stond de Fado centraal. Marcel heeft zich door Fado-zanger/componist Fernando Lameirinhas laten inspireren om deze nieuwe weg in te slaan. Samen hebben ze de eerste composities geschreven.

Arie den Boer
, percussionist, studeerde slagwerk klassiek en lichte muziek aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij is een veelgevraagd musicus in Europa vanwege zijn vermogen om zich uitstekend aan te passen aan elke muziekstijl en -setting. Hij heeft voor een groot aantal artiesten gespeeld en reist al meer dan 30 jaar de hele wereld over. Hij heeft les gegeven bij diverse muziekverenigingen, muziekscholen en privé, klassiek en licht, is dirigent van slagwerkgroepen, gastdocent/dirigent en workshopleider en heeft een eigen slagwerkgroep ’the Drumpeople’ waarmee hij druk bezig is met de voorbereiding van een eigen theaterprogramma.

Jurre Hogervorst, contrabassist, heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt onder andere in de Blue Flamingo’s en het JOC (Jazz Orchestra of the Concertgebouw) en heeft gespeeld met artiesten als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Giovanca.

Samen brengen Marcel, Arie en Jurre nieuwe en vertrouwde, speelse en ingetogen melodieën ten gehore. Stap met ons in de trein en ga mee op avontuur om nieuwe muziekwerelden te ontdekken!