Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Philip Paar en orkest

Tour de Toon (Hermans)

16 nov 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 22.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Philip Paar en orkest

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tour de Toon (Hermans)
16 nov. 2024 - 20.00 uur
22,50
Onbeperkt

Tour de Toon (Hermans) Philip Paar en orkest

Ballonnetje, Méditerranée en vierentwintig rozen zijn de bekendste liedjes van Toon Hermans, één van de Grote Drie van het Nederlandse cabaret van na de Tweede Wereldoorlog. Zanger Philip Paar brengt samen met zijn vaste orkest een muzikale hommage aan een van de grootste Nederlandse artiesten van de vorige eeuw: Toon Hermans, zanger, kunstschilder en dichter. Zijn liedjes worden nog altijd gezongen en we kennen ze nog allemaal. Een vrolijke tour de chant om bij weg te zwijmelen.

Met zanger Philip Paar en zijn vaste orkest beleven we een heerlijk nostalgische avond. Zijn fluwelen stem doet je aan Perry Como denken, terwijl hij de leukste en de mooiste Liedjes van Toon voor het voetlicht brengt. Toon zelf is al jaren niet meer in ons midden, maar zijn liedjes worden nog altijd gezongen. Door jong en oud, want ze blijven authentiek, grappig en melodieus. Meezingers als “Ballonnetje” en “Méditeranée” komen aan bod, maar ook Toons luisterliedjes als “Café Biljart”  en “M’n Engel Gabriël”.

Toon Hermans
In de eerste jaren na de oorlog trad Hermans vaak op met de groep Theater Plezier die onder leiding van Floris Meslier stond. Daarna werd hij langzaam een bekende Nederlander. Ook toen schreef hij nog verschillende liedjes in zijn moedertaal, het Sittards. Vanaf 1955 begon hij solo op te treden. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling toen zijn zogeheten onemanshows werden uitgezonden door het nieuwe medium televisie. Samen met Wim Kan en Wim Sonneveld werd hij omschreven als de grote drie. In 1959 ondernam hij een mislukte overstap naar het witte doek, met de film Moutarde van Son aan see. Hierna keerde Hermans terug naar het theater, waar hij grote successen vierde.
Zijn populariteit piekte zo’n twintig jaar lang (tussen 1960 en 1981). Een uitgebreide poging omstreeks 1968 om met een Engelstalige show op Broadway in de Verenigde Staten door te breken mislukte, doordat Hermans zich niet echt thuis voelde in de VS. Hoewel hij in Duitsland en Oostenrijk ook enig succes had, sloeg zijn werk in Nederland en Vlaanderen het meest aan. Als Hermans in Nederland op de televisie was kon je rolschaatsen op de autowegen.

De blije, warme sfeer én de onvergetelijke humor van Toon Hermans gaan we weer eens ‘ouderwets’ voelen en beleven. Want er valt veel te lachen als Philip Paar samen met het publiek herinneringen ophaalt aan de vele unieke conferences en typetjes van de beroemde conférencier. Daarbij blijft Philip zichzelf, zonder Toon te willen imiteren.
Het live-orkest van Philip Paar staat onder leiding van gitarist Patrick Schenkius. Met aan de piano Kees van Zijp, op contrabas Frans Bouwmeester, aan de vibrafoon Hein de Jong en op drums René Vreugde. De trombone en de tuba worden ‘beblazen’ door Paul van Egmond.

Philip Paar is een zanger in de muzikale traditie van zangers als Frank Sinatra, Perry Como, Tony Benett en Mel Tormé, maar met een eigen geluid, presentatie en uitstraling. Ook het Nederlandstalige repertoire is bij Philip Paar in goede handen. Het programma ‘Tour de Toon’, brengt hij regelmatig in de zalen in het land. Hij volgde zanglessen aan het Conservatorium van Amsterdam en won diverse muziekprijzen, waaronder de Conamus-award. Voor de Avro radio stond hij in de schijnwerpers met het Metropole orkest onder leiding van Lex Jasper, met big-band the Skymasters, alsook met de Swingmates o.l.v. de bekende vibrafonist Frits Landesbergen. In 2018 won Philip Paar de eerste prijs als beste zanger in de stijl van Frank Sinatra en hij behaalde daarmee de fel begeerde “Ol’ Blue Eyes Award”.