Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Peter Beets & het Nieuwe Jazz Orkest

The Blues goes to Spain

22 mrt 2025 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 23.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Peter Beets & het Nieuwe Jazz Orkest

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
The Blues goes to Spain
22 mrt 2025 - 20.00 uur
23,50
Onbeperkt

The Blues goes to Spain Peter Beets & het Nieuwe Jazz Orkest

Kom luisteren en kijken naar een adembenemend concert met spectaculaire ritmes, pakkende melodieën, ontroering, uitbundigheid en avontuur. Je zit op het puntje van je stoel terwijl je wordt meegenomen op een spannende, opwindende en swingende reis met Spaanse klassieke muziek en de Blues als startpunt. Peter Beets zet met zijn musici van het Nieuwe Jazz Orkest zijn tanden in de mooiste composities van onder andere De Falla, Turina, Albeniz en Mompou.

Spaans programma
Peter Beets is dé muzikale verbinder die het gevoelige van klassieke muziek verenigt met het swingende uit de jazzwereld. Dat kan Beets als geen ander. Samen met zijn musici heeft hij, na een succesvol Frans programma, zijn tanden gezet in de mooiste composities van Spaanse componisten zoals De Falla en Albeniz. De composities ondergingen een ingrijpende behandeling, maar hebben hun unieke identiteit behouden. Voor de luisteraar is er houvast aan de herkenbaarheid terwijl hij wordt meegezogen door de swingende uitspattingen, avontuurlijke improvisaties en soms ook verstilde emoties. Dit programma is warm (cálido), elegant (elegante), spannend (excitante) en opwindend (apasionante).

Jonge musici en Peter Beets
De internationaal bekende top pianist Peter Beets komt naar Ruurlo met de helft van de musici van zijn New Jazz Orchestra. Dat bestaat normaliter uit een achttien koppige bigband van jonge professionals. In onze zaal leek dat iets te veel van het goede, maar desalniettemin laat Beets met zijn uitbundige spel het orkest stralen en tilt hij de musici naar het hoogste niveau. Waar de leden van de band zich graag laten uitdagen door hun leider, vindt hij het voor hemzelf een eer om te spelen met de top van de nieuwe Nederlandse jazzgeneratie. Voor zijn grote schare fans wordt het een avond om groots van te genieten.

Vaste musici van de KunstKring
In Ruurlo heeft Peter al in veel verschillende samenstellingen opgetreden. Peter en zijn broers Alexander en Marius speelden (als jonge veelbelovende musici) meerdere keren tijdens de KasteelTuinConcerten en in de Orangerie.
Nadat het Kulturhus was gebouwd (2006) bracht Peter de volgende, door hemzelf gearrangeerde programma’s: Beets meets the Blues, Beets meets Opera en Peter Beets met de zusjes Philippens en Beets meets the Rosenbergs. Alle voorstellingen waren van topniveau en trokken veel publiek. Optredens van Peter en zijn keur aan musici smaken altijd naar meer. We kijken dan ook reikhalzend uit naar dit nieuwste product van de muzikale geest van Peter Beets.