Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

NODOX

Muziek uit de jaren zestig en zeventig

27 apr 2023 - 20.30 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 17.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Muziek uit de jaren zestig en zeventig NODOX

Het plezier waarmee ze spelen werkt aanstekelijk. Dat merkten we in bij Koningsdag in 2019 toen Nodox in Ruurlo voor de KunstKring optrad. Ale voetjes gingen van de vloer en iedereen had zo veel plezier dat we dachten: die band vragen we nog een keer…..

De vijf doorgewinterde muzikanten die in diverse bands hebben opgetreden spelen vooral muziek in de stijl van de sixties en seventies. Semi akoestisch, brengen ze een mix van blues, country, rock & roll en voegen er af en toe een vleugje jazz bij. Swingende nummers van bijvoorbeeld Eric Clapton, Elvis Presley, CCR, JJ. Cale, Willy DeVille, Cliff Richard en the Band staan op het repertoire. De heren spelen alles, als ze het zelf maar fijne nummers vinden en die een beetje naar hun eigen hand kunnen zetten. Vooral de wat oudere toeschouwers zullen veel van hun nummers uit de jaren zestig en zeventig herkennen en zullen de bekende nummers meezingen.

De bezetting:

Hans Lindeboom kende in de jaren zestig al internationaal succes met de Maddoxs. Hij neemt nog steeds de slaggitaar voor zijn rekening in ‘Maddoxs the Reunion’.
In Nodox speelt Hans gitaar en hij zingt. Met zijn mondharmonica levert hij een belangrijke bijdrage aan het Nodox geluid.

Peter Wolters is een oude rot in het vak. Hij heeft in diverse bands gespeeld, van rock and roll tot jazz. Hij was zanger bij de Maddoxs in de jaren zestig en heeft daarna in uiteenlopende bands gespeeld, waaronder Notime.

Victor Macaré is een oudgediende in de Zutphense muziekscene.
Hij heeft al vanaf de jaren zestig in heel veel bands gespeeld. De laatste jaren onder andere in 4 Acres. Hij heeft zijn muzikale kennis op vele manieren doorgegeven aan anderen. Nog steeds geeft hij gitaarles aan veel starters. Sinds augustus 2020 maakt hij deel uit van de vaste bezetting van Nodox.

Jos Dammers, ook al een ervaren rot met veel bandervaring heeft in allerlei bandjes gespeeld, o.a. in de Maddoxs.
Jos speelt ook in Notime. Een druk baasje dus, maar een rustige vent, die achter zijn drumstel lekker los kan gaan.

Bert Nijenhuis is als tiener al begonnen in een country rock band. In een bedrijfsband ging hij een beetje meer richting jazzy muziek. Zo’n jaar of vijfentwintig geleden heeft hij zich aangesloten bij No-Time.
Bert neemt in Nodox het meeste zangwerk voor zijn rekening, speelt gitaar en pakt af en toe de mandoline erbij.

www.nodox.nl