Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Lilian Vieira Grupo

Samba Global

16 mrt 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Lilian Vieira Grupo

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Samba Global Lilian Vieira Grupo

Ga je mee op reis met de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira? Samen met drummer Udo Demandt en gitarist Marijn van der Linden staat ze garant voor een zinderende avond met meeslepende ritmes waarin de Samba centraal staat. Bekende Braziliaanse songs en eigen geschreven repertoire komen voorbij. Het wordt zo'n avond die je altijd bijblijft!

Samba Global

Zangeres en songwriter Lilian Vieira is geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië) maar woont inmiddels al meer dan dertig jaar in Nederland. Ze is bekend geworden met de Brazilelectro formatie Zuco103, waarmee ze over de hele wereld speelt. Daarnaast formeerde ze met fantastische musici de Lilian Vieira Grupo waarmee ze diverse theatertournees deed en inmiddels al drie Cd’s uitbracht. Lilian Vieira Grupo neemt je mee op een muzikale reis waarbij een mix van bekende Braziliaanse originals en eigen geschreven repertoire voorbij komen. Het trio laat je zo niet alleen de majestueuze samba ritmes voelen maar ook haar nuances en de romantiek door de eeuwen heen: Samba global! Heerlijke, hartverwarmende muziek waardoor je wordt bewogen!

Lilian Vieira is geboren op 11 sept. 1966 te Teresopolis, Rio de Janeiro. Haar eerste optredens als soliste waren in Brazilië met gitarist Gilson Fernandes. Al snel stond ze bekend om haar bijzondere timbre, een heel fijn gehoor, een charismatische podiumuitstraling en de kennis van honderden Braziliaanse liedjes. Lilian zingt voornamelijk in het Portugees. Haar idioom is Braziliaans, maar ze werkt ook samen met jazz, soul & funk bands en zelfs Dj’s, vooral vanwege haar grote improvisatievermogen.

Meer informatie over Lilian Vieira Grupo…..

Lilian Viera kwam in 1989 naar Nederland, en studeerde in 1997 af aan het Rotterdams conservatorium waar ze drummer Stefan Kruger ontmoette. Kruger stelde haar voor aan de Duitse pianist Stefan Schmid, beiden op dat moment deel van onder andere New Cool Collective en SfeQ. Het trio maakte in 1998 opnames met de vernieuwende ElectroJazz band SfeQ, en zou later Zuco 103 vormen. Naast Zuco 103 vormde Lilian in 1994 ook de band Bacán samen, een Braziliaanse fusion groep.
Met Zuco 103 nam Lilian 5 albums en een live album op met teksten en muziek van haar hand. Met de band toerde ze 12 jaar over de hele wereld van Siberië tot Zuid-Amerika. Lilian zit nooit stil en is voortdurend op zoek naar muzikale uitdagingen. Daarnaast geeft ze les bij Codarts in Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam. En is ze actief in allerlei projecten met o.a. Amsterdam Klezmer Band, Kraak & Smaak (WK-voetbal single), jazzpianist Gideon van Gelder, Fernando Lameirinhas theater tour. In 2016 maakte ze met haar Grupo een nieuw programma ‘Brasil Beyond de Bundas’ waarmee ze van februari t/m april 2016 in de Nederlandse Theaters toerde. De lijst van alle initiatieven is eindeloos lang.
Marijn van der Linden (Curaçao 1981) speelt vanaf zijn 6e jaar gitaar, eerst klassiek, later ook elektrisch. Hij studeerde in 2005 af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de richting gitaar geïmproviseerde muziek. Marijn speelt in verschillende groepen, waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert. In 2012 heeft hij in Rotterdam Escola Portátil de Música Holanda opgericht, een muziekschool/organisatie speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië.

Udo Demandt (Duitsland) begon al op 8 jarige leeftijd met drummen. Bij Codarts Rotterdam is hij in 2000 afgestudeerd op Latin percussie en drums. Daarna verdiepte hij zich verder in de Flamenco, onder meer bij het Metropole Orkest voor het ‘El Viento’-project. In 2009-2010 ontving hij een beurs van het FVPK voor een studie in Brazilië op drums en pandeiro. Zijn volgende ontdekking was de mediterraanse en orientaalse percussie, hij volgde cursussen voor riq, framedrums, darbuka en tamburello. Udo is een veelgevraagde percussionist en drummer voor groepen en zangers, zoals Magda Mendes, Fernando Lameirinhas, Luzazul en het Marmoucha Collectief. Hij geeft daarnaast sinds 10 jaar les in Flamenco-Cajón en Braziliaanse Drums bij Codarts Rotterdam.

www.choroschool.com

Zie ook: www.lilianvieira.com