Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Emma en Katja Naegele en Jorian van Nee

Paasconcert

1 apr 2024 - 15.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 15.00
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Emma en Katja Naegele en Jorian van Nee

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Paasconcert Emma en Katja Naegele en Jorian van Nee

Jong talent in Ruurlo! En wat voor talent! Dat maken we niet elke dag mee! Zet het in je agenda, koop vast kaarten want drie verbazend ambitieuze jonge musici gaan je betoveren met verrukkelijke werken van Beethoven, Schumann en Mendelssohn.

Op tweede Paasdag, op 1 april 2024, vindt er een spetterend concert plaats van drie jonge, zeer getalenteerde musici: de zusjes Emma en Katja Naegele en Jorian van Nee. Emma, 18 jaar, speelt cello, Katja van 14 speelt viool en Jorian, 23 jaar, piano. Deze drie jonge musici hebben al vele prijzen in de wacht gesleept. Terwijl ze ook nog naar school gaan. Op 21 januari van dit jaar won Katja de eerste prijs van het Nederlandse Vioolconcours, de Iordens B prijs. Deze prijs is voor jonge violisten in de leeftijd van 13 tot en met 14 jaar.

Ze gaan voor ons optreden in wisselende samenstellingen, namelijk als duo (viool/piano en cello/piano) en als trio (viool/cello/piano). Er zullen werken worden gespeeld van Schumann en Mendelssohn, beroemde en onverwoestbare composities die al bijna twee eeuwen bij een talrijk publiek geliefd zijn. En ook Brahms cellosonate nr. 2 wordt vertolkt.

Emma Naegele begon al op haar vijfde jaar met het bespelen van de cello. Zij had les van haar moeder Els van Oldenborgh en aan de Academie voor Muzikaal Talent te Utrecht. Daarnaast had zij nog tijd om een aantal jaren het Gymnasium in Utrecht te bezoeken.
De afgelopen twee jaar studeerde zij aan de Musica Mundi school in Waterloo, waar zij de muziekstudie combineerde met de middelbare school. Emma bezocht masterclasses van o.a. Gregor Horsch en Mischa Maisky.
Emma is prijswinnaar op diverse concoursen in binnen- en buitenland en won de publieksprijs bij het Prinses Christina Concours 2023. Momenteel studeert Emma aan het Mozarteum in Salszburg.

Katja Naegele begon op haar vijfde met vioolspelen. Al op haar negende werd zij toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium Amsterdam. Zij had les van illustere vioolpedagogen zoals de overbekende Coosje Wijzenbeek. Ondanks Katja’s jonge leeftijd heeft zij al op vele podia in binnen- en buitenland gestaan.

Jorian van Nee begon de pianostudie in zijn negende jaar. Hij studeert momenteel aan het Conservatorium Amsterdam. Hij had les van onder andere David Kuyken, Jan Wijn en Ronald Brautigam. Jorian maakte zijn opwachting bij TV programma’s zoals De Wereld Draait Door en hij was “Jonge Held” bij Podium Witteman. Tegelijkertijd is hij ook actief als componist.
Ook in concours land is hij beslist geen onbekende. In 2013 won hij een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours en dezelfde onderscheiding bij het Prinses Christina Compositie Concours. In 2015 werd hij bij het Prinses Christina Concours ook nog uitgeroepen tot beste begeleider.

Zeker een concert waar we ons op kunnen verheugen en waar we ons zullen verbazen over de enorme kwaliteit en ambitie van de jonge mensen!

Bekijk de video met Katja en Jorian