Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Het Hexagon Ensemble en Ekaterina Leventhal

Feestelijk kerstconcert

15 dec 2024 - 15.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 23.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Het Hexagon Ensemble en Ekaterina Leventhal

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Feestelijk kerstconcert
15 december 2024 - 15.00 uur
23,50
Onbeperkt

Feestelijk kerstconcert Het Hexagon Ensemble en Ekaterina Leventhal

Het bekende Hexagon Ensemble en operazangeres Ekaterina Leventhal brengen een feestelijk kerstprogramma met composities van Mozart, Tsjaikovski, Canteloube en Pijper. De werken die het ensemble en Ekaterina hebben uitgekozen passen uitstekend bij de kersttijd. De wijze waarop ze worden vertolkt is overrompelend, indringend, hartstochtelijk en virtuoos. De musici staan voor passie, voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur en bezorgen het publiek een middag om nooit te vergeten.

Dertig jaar
Het Hexagon Ensemble zorgt elk jaar weer voor een verrassend repertoire en originele programmering. Het ensemble bestaat al ruim dertig jaar en heeft al drie keer voor de KunstKring opgetreden. De eerste keer met het programma ‘De verbeelding’, een programma dat gebaseerd was op de compositie ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van componist Moessorgski. Daarna met ‘Een ontmoeting met Vincent van Gogh’ en de laatste keer een familievoorstelling met ‘Dagboek van een cello’ waarbij Maartje van Weegen het verhaal vertelde. De musici hebben zichtbaar plezier in hun spel en maken elk concert tot een bijzondere belevenis. Geen bibliotheek is veilig voor de zes leden van het Ensemble. Overal ter wereld zoeken zij naar onbekend of vergeten repertoire. Door deze speurtocht beschikken zij over een unieke catalogus met meer dan 4000 werken: onbekende stukken van bekende componisten, maar ook werken van onbekende componisten.

Musiceren op het allerhoogste niveau bindt de musici en is een voortdurende en aangename uitdaging. Ze willen hun toppositie nationaal blijven waarmaken en internationaal verder uitbouwen. Ook willen ze hun artistieke kwaliteit verdiepen en verruimen door nieuwe grensverleggende samenwerkingen aan te gaan en spraakmakende cross-overs te (co)produceren. Last but not least willen ze verder bouwen aan een uniek eigen repertoire en hun programmering nog beter toespitsen op een breed publiek; van doorgewinterde liefhebbers tot nieuwkomers in de kamermuziek.

Grote podia in binnen- en buitenland
Het ensemble verzorgt sinds 1991 vele succesvolle optredens, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Wigmore Hall in Londen, Parijs, Straatsburg en onder meer het Festival van Vlaanderen. Ook maakte het Hexagon Ensemble een tournee naar de Verenigde Staten, waar naast concerten ook masterclasses gegeven werden. Andere tournees leidden de afgelopen jaren naar Slovenië, Frankrijk en Italië. In 2014, 2015 en 2017 maakte het Hexagon Ensemble succesvolle tournees naar Rusland met de programma’s De Verbeelding, Een ontmoeting met Vincent van Gogh en De Sneeuwstorm. In 2015 en 2017 was het Hexagon Ensemble ‘artist in residence’ van het Ufa Arts Festival in Bashkortostan. En tussendoor zijn ze bereid om ook in kleine plaatsen als Ruurlo hun publiek te verwennen met hun veelzijdigheid en prachtige spel. Het Hexagon ensemble heeft inmiddels een groep trouwe fans in Berkelland. Vergeet niet om je portemonnee mee te brengen want het ensemble heeft al negen goed ontvangen cd’s uitgebracht met daarop een dwarsdoorsnee van prachtige kamermuziek voor blazers en piano.

Bezetting en Programma
Lees verder