Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Ernest Beuving en trio

So long Cohen

24 mei 2025 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Ernest Beuving en trio

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Concert: So long Cohen
24 mei 2025 - 20.00 uur
21,50
Onbeperkt

So long Cohen Ernest Beuving en trio

Ernest Beuving zingt in ‘So long Cohen’ de bekendste nummers van Leonard Cohen zoals 'So long, Marianne', 'Suzanne' en 'Hallelujah' op de typische Cohen manier. De charismatische folk zanger wist met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban te houden. Ernest gaat op cabareteske wijze op zoek naar de mens achter de legendarische singer/songwriter. Het wordt een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek met veel humor, ontroering en poëzie.

Meezingen mag!

Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit doet hij gedeeltelijk op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelheren aanschuiven om mee te zoeken (van Bob Dylan en Armand tot Maarten van Rossem). Maar als Beuving de bekende songs ‘Hallelujah’ en ‘So long Marianne’ hoor je de legendarische Cohen.

Eind 2016 overleed de charismatische folkzanger Leonard Cohen die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten jarenlang generaties in de ban wist te houden. Hij ontroerde en boeide miljoenen mensen en zijn liedjes zijn nog altijd populair.

De bekendste nummers van Cohen

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze Canadese componist en dichter. Daarnaast is ‘So long Cohen’ een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen nou eigenlijk was. Het wordt een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek met veel humor, ontroering en poëzie:

’there is a crack in everything,
that’s how the light gets in’
(Leonard Cohen)

Ernest Beuving – is cabaretier, zanger, performer en tekst en liedjesschrijver. In januari 2023 bracht hij met zijn ‘Bende van Beuving’ en koor Markant in het Kulturhus van Ruurlo het programma ‘Klap van de Korenmolen’ op het podium. De uitverkochte zaal genoot met volle teugen en lag continu dubbel van het lachen. Met de herinnering aan die vrolijke avond kijken we vol verwachting uit naar 13 januari.
Voorheen deed hij ‘Ernest(o) & Marcellino’ met Wilfried Finkers (inderdaad ‘de broer van’). De Telegraaf noemde hem ooit: “het best bewaarde theater geheim van Nederland.” Ook speelt hij met André Manuel en Thijs Kemperink in het Oosten van het land ‘Goeie Tukkers’ met de show ‘Tupperwareparty’.
De Stentor roemt “zijn mateloze gevoel voor humor” en noemt Ernest Beuving een “multitalent met een ijzersterke zangstem en vlijmscherpe imitaties, die ongelofelijk soepel improviseert”.

Bezetting

  • Ernest Beuving: zang, verteller, cabaretier, gitaar
  • Erik Raayman: gitaar, bas, kunstfluiten, zang
  • Jaap Berends: contrabas, gitaar, banjo, piano, zang
  • Tessa Zoutendijk: viool, accordeon, mandoline, zang
  • Jurriaan Boerstoel: piano, techniek

Erik Raayman – is gitarist, basgitarist en kunstfluiter en zingt. Hij deed ook veel theaterwerk, onder andere bij Zenga, Medusa, Henk Elsink, Liesbeth List en Purper. Ook is hij vaste muzikant bij de Bende van Beuving, Lucette van de Berg en Annemiek van Bussel.

Tessa Zoutendijk – is violiste, en speelt verder accordeon, mandoline en zingt. Zij speelt ook met Nathalie Baardman en toert met The best of Ireland door de Nederlandse theaters (met o.a. Johnny Logan).

Jaap Berends – speelt gitaar, bas/contrabas, banjo, piano en zingt. Hij studeerde in Arnhem (Artez) en Los Angeles (MI) gitaar. Hij speelt al vele jaren live met Ernest Beuving (Bende van Beuving), met Stephan-Max Wirth en met Lisa Ké.