Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Daria van den Bercken

Pianorecital

11 feb 2024 - 15.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Daria van den Bercken

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Pianorecital Daria van den Bercken

Met de Nederlands-Russische Daria van den Bercken heeft de KunstKring een parel in huis. Daria won eerste prijzen bij het nationale Prinses Christina Concours, bij het Steinway Concours en bij het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In grote zalen in Amsterdam, Parijs, Londen, Wenen en Los Angeles stond ze op het podium. En nu - het is een wonder - in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo!

Met de Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken in de theaterzaal van het Kulturhus heeft de KunstKring goud in handen. Dat blijkt uit de lange lijst van prijzen die ze sinds haar debuut heeft gewonnen; we noemen hier de belangrijkste. Daria won eerste prijzen bij het nationale Prinses Christina Concours, bij het Steinway Concours en bij het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In maart 2005 was ze prijswinnares op het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw in Amsterdam, en in 2006 won ze de Debuut Publieksprijs naar aanleiding van de nationale serie Het Debuut. Daria won deze in 2008 voor de tweede keer. In 2012 ontving ze de Amsterdamprijs voor de Kunst, één van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad.

Er zijn maar weinig pianisten die zich zo inzetten om een groter publiek te bereiken als Daria van den Bercken. Ze was diverse malen te gast bij Podium Witteman en zijn opvolger Podium Klassiek.
De pianiste is ook actief op maatschappelijk gebied, zoals blijkt uit het feit dat ze in 2016 de Daria Stichting Keys to Music oprichtte. Deze stichting zoekt via artistieke en educatieve projecten een nieuw publiek voor klassieke muziek.
Ze is de drijvende kracht achter de dit voorjaar gehouden vierdaagse pianobiënnale Arnhem-Nijmegen die een groot succes was. Voor studenten van de UvA en Radboud Nijmegen ontwikkelde Daria programma’s om belangstelling te wekken voor klassieke muziek.

Zij trad veelvuldig en met groot succes op in binnen- en buitenland, in solorecitals en als soliste met gerenommeerde orkesten. In grote muziekcentra zoals Amsterdam, Parijs, Londen, Wenen, Los Angeles stond ze op het podium. Op YouTube staan verschillende opnamen van haar verfijnde en lichtvoetige spel.
Dat composities uit de 18e eeuw (hoewel oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel of fortepiano) ook op de piano zeer goed tot hun recht kunnen komen liet ze horen op CD’s voor Sony Classical met werken van Händel, Scarlatti en Mozart .
De pers schreef zeer lovend over Daria’s Händel-, Mozart- en Scarlatti-albums: ”een mix van vreugde en lichtheid, ”toestaan van expressieve vrijheden en poëtische emotie”. Haar album met Scarlatti-sonates werd genomineerd voor een Edison in 2018.

Voor de KunstKring stelde Daria een aantrekkelijk programma samen met composities van Beethoven, Liszt, Rachmaninov, Couperin, Debussy en Lili Boulanger. De natuur is de verbindende leidraad in dit programma.
Op 11 februari leidt ze de werken telkens in met eigen teksten. Het concert begint met de suite in d van Händel.

www.dariavandenbercken.com