Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Creep in

Americana en Folk

18 mrt 2023 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Americana en Folk Creep in

Vanaf de jaren ’60 is er in de United States een stroming ontstaan die pop en rock vermengt met traditionele genres als country & western, blues en folk. De sterke opkomst ervan vanaf de jaren ‘90 met alternatieve artiesten die net zoveel beïnvloed werden door Amerikaanse rootsmuziek als door rock en zelfs punk, leidde tot de verzamelnaam Americana. Het is dus een muziekgenre waarin je een grote verscheidenheid aan artiesten kunt onderbrengen. Het is bij uitstek een genre voor singer-songwriters. Bekende zangers van dit genre zijn bijvoorbeeld

Vanavond brengt de Brabantse band Creep In deze muziek naar het Kulturhus, waarbij driestemmige zang centraal staat. En zingen kunnen ze! De combinatie van verstilde intimiteit en energieke songs maken hun optredens divers en sfeervol. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound. De musici weten een betrokken, warme sfeer te creëren en zo wordt het een avond gewoon genieten waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

Paul Hagenaars is afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium in klassiek gitaar en jazzgitaar. Naast zijn werk aan de muziekschool in Tilburg speelt hij graag Latijns-Amerikaanse muziek waaronder de tango’s van Astor Piazzolla, met het kwintet ‘Grupo del Sur’. Een aantal jaren geleden ontdekte hij het gitaarspel binnen de wereld van bluegrass en country. De bagage van vele jaren speelervaring neemt hij op een fantasievolle manier mee tijdens de optredens van ‘Creep In’.

Marleen Achten is in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. De combinatie van haar muzikale nieuwsgierigheid en buigzame stem maakt dat zij zich soepel beweegt door een breed palet aan stijlen. Het is de puurheid en het gevoel, voortvloeiend uit de vertolking van een lied, waar zij 100% voor gaat.

Greet Vervoorts liefde voor zingen is begonnen tijdens de afwas vroeger thuis. Om de enorme berg vaat te overleven, werd er luidkeels met de vier zussen samen gezongen. Later volgde de interesse voor percussie, ukelele en basgitaar. In vocaal kwartet Mood heeft ze 10 jaar met veel plezier gezongen en opgetreden. Bij Creep In leeft ze haar passie vooral uit in de samenzang en het bespelen van de basgitaar.

Dagny van der Loo kreeg de voorliefde voor folkmuziek met de paplepel ingegoten. In haar jeugd vulde de huiskamer zich iedere donderdagavond met de mannen van Ogham, de groep waarin haar vader viool speelde. En laat dit nu net de Keltische band zijn die al meerdere keren bij de KunstKring (ook bij het KasteelTuinConcert) heeft opgetreden. Tijdens de repetitieavonden luisterde ze in pyjama naar de traditionals, jigs en reels en de Schotse en Ierse ballades, tot ze eindelijk mee mocht zingen en de frontvrouw werd. In 2020 sloot ze zich ook aan bij Creep In.

Bezetting:
Paul Hagenaars, (jazz)gitaar
Marleen Achten, zang, gitaar
Greet Vervoorts, zang, gitaar
Dagny van der Loo, zang

www.youtube.com