Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Redon Pianokwartet

Concert Redon Pianokwartet

15 feb 2025 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 22.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Redon Pianokwartet

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Redon Pianokwartet
15 feb. 2025 - 20.00 uur
22,50
Onbeperkt

Concert Redon Pianokwartet Redon Pianokwartet

Met violist Pieter van Loenen, altvioliste Dana Zemtsov, cellist Anton Spronk en pianist Alexander Ullman haalt KunstKring Ruurlo vier grote prijswinnaars in huis. De musici vormen samen een uiterst getalenteerd, ambitieus ensemble. Ze zijn winnaars van de prestigieuze Franz Liszt- en Oscar Back concoursen, laureaat Verbier festival, Dutch Classical Talent, winnaar Cello Biennale, ongelooflijk wat een talent! En zij komen naar Ruurlo!

Opgericht in 2021
Het Redon Pianokwartet bestaat pas sinds 2021, maar er is genoeg reden om aan te nemen dat de vier jonge musici op weg zijn naar de wereldtop. Hun vertolkingen worden gekenmerkt door passie, aanstekelijk enthousiasme  en toewijding. Ze speelden al een volledig avondconcert op NPO Radio Klassiek en traden voor het voetlicht in heel wat concertzalen. In 2022 maakten zij op uitnodiging van de BBC hun debuut in het Verenigd Koninkrijk.

Voordat Pieter van Loenen (viool), Dana Zemtsov (altviool), Laura van der Heijden (cello) en Alexander Ullman (piano) hun krachten bundelden, sleepten ze al prijzen in de wacht bij diverse gerenommeerde concoursen. Ze traden ook regelmatig als solisten op.

Odile Redon
Het kwartet ontleent zijn naam aan de Franse schilder Odilon Redon (1840-1916) die tot de symbolisten wordt gerekend. Zijn droomwereld werd bevolkt door allerlei fantasiefiguren.

Hoewel het programma nog niet geheel vastligt, mogen we aannemen dat er  composities van tijdgenoten zoals Saint-Saëns, Fauré en Chausson worden uitgevoerd. Maar ook in het Duitse repertoire (Mozart, Schumann, Brahms) voelt het Redonkwartet zich thuis.

We laten ons graag verrassen!

Pieter van Loenen is een van Nederlands meest veelzijdige jonge violisten. Hij begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Koosje van Haeringen en vervolgde zijn studie bij Vera Beths in Den Haag en bij de Noorse vioolvirtuoos Terje Moe Hansen in Oslo. Hij is oprichter en co-artistiek leider van Festival Klassiek achter de Duinen in Den Haag. Als plaatsvervangend concertmeester is hij verbonden aan het Residentie Orkest. Pieter won prijzen op alle Nederlandse vioolconcoursen, waaronder de Publieksprijs van het Oskar Back vioolconcours 2016.

Laura van der Heijden heeft al naam gemaakt als een bijzonder opkomend talent. “Ze is een celliste die niet alleen technisch ijzersterk is en in haar loopbaanplanning intelligente keuzes maakt, maar in haar spel een magnetiserende, compromisloze toewijding etaleert” (NRC 2-1-2019). Laura kan al terugkijken op een aantal uitzonderlijke prestaties, waaronder het winnen – op 15-jarige leeftijd – van de BBC Young Musician-competitie in 2012.

Dana Zemtsov treedt regelmatig op in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, St. Philharmonia, het operagebouw in Tel Aviv en Carnegie Hall in New York. Ze speelde met Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Anna Fedorova, Ilya Gringolts, Boris Berezovsky en vele anderen. In 2004 kwam ze met haar moeder, altvioliste Julia Dinerstein, mee die een concert voor de KunstKring gaf in de Orangerie. Dana speelde na afloop even op de vleugel. Dat ze een uitstekende altvioliste zou worden was toen nog niet bekend. Dana is de eerste prijswinnaar van verschillende wedstrijden in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland.

Alexander Ullman (Londen 1991) studeerde aan de Purcell School, The Curtis Chamber music Institute en het Royal College of Music en kreeg in 2017 de beurs “Benjamin Britten Piano Fellowship”  als uitmuntende student. De Benjamin Britten Piano Fellowship is vernoemd naar de grote Britse componist. Het College kent deze beurs elke twee jaar toe aan een uitmuntende pianist die de Artist Diploma-cursus begint ter voorbereiding op een carrière als internationale solist. Alexander kreeg internationale bekendheid in 2011 toen hij de Franz Liszt International Piano Competition in Budapest won.