Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Benjamin Herman Trio

Nostalgia Blitz

28 sep 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 22.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Benjamin Herman Trio

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Concert: Benjamin Herman Trio
28 sep 2024 - 20.00 uur
22,50
Onbeperkt

Nostalgia Blitz Benjamin Herman Trio

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.

Benjamin Hermans, opvallend diverse, muzikale output bevat traditionele jazz, punk jazz, filmmuziek en postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.
Zijn oeuvre bevat talloze samenwerkingen met vocalisten, dichters, popsterren, hip hop artiesten en instrumentalisten uit de hele wereld. Rode draad in zijn werk is zijn zoektocht naar een herkenbaar en persoonlijk sax geluid. Op zijn nieuwe album zet hij deze zoektocht voort en duikt hij in de muziek die hem in zijn jeugd fascineerde.

Voor de opnames sloot hij zich op in de studio van Simon Akkermans (C-mon & Kypski) en ging samenwerken met een bonte verzameling muzikanten uit allerlei scènes en windstreken. Jimmi Hueting (drums), Peter Peskens (bas), Oscar Jan Hoogland (toetsen), Mischa Zaat (gitaar), Ebba Åsman (trombone, SE), Shinpei Ruike (trompet, JP) en Micah Graves (toetsen, US). Ook is de kenmerkende stem van de Britse punkdichter John Cooper Clarke op het album te horen in een ode aan Jules Deelder.

‘Nostalgia Blitz’ is een plaat die voortkomt uit een wilde verzameling ideeën en invloeden,met als rode draad het alternatieve saxofoon universum van Benjamin’s jeugd.

Hij vertelt: “Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. In elke band zat een saxofonist, meestal gekleed in een oversized pastelkleurige power suit. Naast een overvloed aan sax helden in pop- en fusion muziek had je in de jaren 80 ook individuen als James Chance, John Lurie, Xero Slingsby en niet in de laatste plaats Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Hun muziek draaide niet zozeer om vaardigheden maar om ideeën en energie. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed op mijn muzikale smaak. Nostalgia Blitz is wederom een poging de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan een aantal van mijn jeugdhelden te brengen.”

Bezetting:

  • Saxofoon: Benjamin Herman
  • Bas: Thomas Pol
  • Drums: Jimmi Hueting

website Benjamin Herman

Kijk en luister hier naar een fragment