Concerten

Een serie concerten in Ruurlo, doorgaans gehouden in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Dasha Beets & Peter Beets Trio

Bach… because

2 okt 2022 - 15.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Dasha Beets & Peter Beets Trio

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Bach… because Dasha Beets & Peter Beets Trio

In BACH …because brengt zangeres Dasha Beets drie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, eeuwenoude poëzie en Amerikaanse jazz en blues. Dasha Beets heeft prachtige gedichten van grote geesten vertaald en die bieden ons een kijkje in de verhalen van lang geleden.

Dasha combineert de nieuwe teksten met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastiaan Bach die in deze vorm nog nooit zijn uitgevoerd. De vrije interpretaties zijn gebaseerd op bekende werken, zoals Air on G-string, de Goldberg variaties, Wachet Auf en andere. De songs vormen een mix van klassieke muziek, Amerikaanse jazz en blues en oude teksten.

Hoewel de muziek van Bach overbekend is, zijn de improvisaties zo sterk dat je niet meteen de thema’s van Bach herkent. Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes: Een spraakmakende voorstelling vol juweeltjes.

Dasha Beets, geboren in 1986 in Loegansk in Oekraïne uit muzikale ouders, begon op zevenjarige leeftijd met piano spelen. Ze studeerde in 2007 af aan het conservatorium in Moskou in jazz zang, waarna zij een vervolgstudie startte aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Nadat zij in 2013 afgestudeerd was trad zij op met Rita Reys, Sheila Jordan, Mike le

Donne, Ack van Rooyen, Martijn van Iterson, Peter Beets, de legendarische Ruud Jacobs en Joe Cohn.
Peter Beets is bij de KunstKring al jaren een graag geziene gast en trekt altijd volle zalen. Meerdere keren trad hij bij het kasteelTuinConcert en in het Kulturhus op met zijn twee broers en andere bekende musici. Zo bracht hij ‘Beets meets the Blues’, ‘Beets meets Rosenberg’, ‘Beets meets Chopin’ bij ons op de planken. Op 2 oktober is zijn vrouw Dasha de hoofdrolspeler op ons podium, maar Peter en zijn trio spelen een belangrijke rol in het hele programma.