Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Frida Boland
Schilderen

De kunstwerken van Frida ontstaan uit haar fascinatie voor oude volkeren en culturen waarvan ze ook heel veel weet. Tijdens haar vele reizen liet ze zich inspireren door voorbije en nog bestaande rituelen, objecten, legendes en religies van andere werelddelen. Haar werken beschikken over een magische spirituele lading die op hun beurt weer anderen inspireren. De intentie van haar werk is bij te dragen aan haar eigen groei en aan die van anderen.

Veelkleurig
Frida Boland (Doetinchem, 1950) tekent, schildert, boetseert en maakt iconen. Ze is veelkleurig in voelen, denken, spreken en werken en is altijd op zoek naar unieke identiteit, betekenis en harmonie. Onder de naam Atelier Tara verzorgt Frida al jaren teken- en schilderlessen. Ze hebben meestal een spirituele achtergrond zoals Mandala en Chakra tekenen, maar de onderwerpen gaan ook over de natuur en de oude culturen met als thema de Boeddha-, Egypte- en Indiaanse symboliek.
Frida Boland studeerde in 1976 af aan de Kunstacademie in Arnhem en volgde daarna de opleiding voor tekentherapeut. Ze is altijd op zoek naar unieke identiteit en betekenis. De kunstwerken van Frida ontstaan uit haar fascinatie voor oude volkeren en culturen; ze weet er ook heel veel van. Tijdens haar vele reizen liet ze zich inspireren door voorbije en nog bestaande rituelen, objecten, legendes en religies van andere werelddelen. Haar schilderijen en iconen zijn te koop.
Frida schreef vijf verschillende boeken. Frida Boland is een gevestigde naam. Ze verzorgt al jaren inspirerende exposities van haar eigen werk. Al het aangeboden werk is te koop zie

www.ateliertara.nl
mail: fridaboland@ateliertara.nl