Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Boetseren voor kinderen

dinsdag 29 okt 2024
13.30 - 15.30 uur

Docent: Astrid Rensenbrink
Doelgroep: kinderen
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Prijs: € 10 (incl. materiaal)

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar

AANMELDEN WACHTLIJST

Astrid Rensenbrink
Boetseren voor kinderen

Met je handen in de klei en er lekker op los gaan. Dat is wat kinderen meestal heerlijk vinden om te doen. Gaandeweg ontstaat er iets dat ergens op lijkt. Op een dier, een figuur, op een fantasiebeeld. Het maakt niet uit wat het wordt als de kinderen hun creativiteit maar kwijt kunnen. Astrid Rensenbrink helpt de kinderen op weg zodat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Technieken
In de inspirerende omgeving van de tentoonstelling in de Smidse is veel keramiek te vinden. Er staan prachtige voorbeelden om na te maken door de kinderen die onder leiding van de ervaren keramiste Astrid Rensenbrink komen boetseren. Astrid laat hen kennis maken met het werken met klei en leert hen technieken zoals het uitrollen van plakken klei waar ze vervolgens een vorm aan geven in simpele mallen. Ook kunnen ze het voorwerp met de hand opbouwen. Maar als uw kind zijn eigen creatieve ideeën heeft dan is daar natuurlijk alle ruimte en kan zij/hij lekker haar/zijn gang gaan.
De resultaten zullen in de oven, in het atelier van de KunstKring, worden gebakken en kunnen later (op afspraak) worden opgehaald.
Over Astrid Rensenbrink
Astrid Rensenbrink (1951, Rijswijk geboren) begon pas in 1997 met keramiek. Al snel kwam ze terecht op de “Kerade” (Vrije Academie van Delft waar ze kennis maakte met de techniek van het draaien en vormen met de hand. Haar hoofddocent was Jolanda Verdegaal.
In 2001 richtte Astrid de kunstenaarsgroep Cerazes op. Een groep van zes dames van de Vrije Academie die zich bekwaamden in verschillende vormen van keramiek.