Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Mixed media

donderdag 24 okt 2024
13.00 - 16.00 uur

Docent: Yvon Bilderbeek
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Prijs: € 30 (incl. materiaal)

Yvon Bilderbeek
Mixed media

Mixed Media. Je vraagt je vast af wat daar in vredesnaam mee wordt bedoeld. We kunnen het in het kort omschrijven als: het scheppen van nieuwe vormen door het maken van verrassende combinaties met bestaande materialen. Volg je het nog? Om het echt te begrijpen moet je het meemaken. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en je creatieve geest wordt gekieteld.

Wat gaan we doen?
Op een stevig papier van 23×17 cm maken we een ondergrond van aquarelverf. Daarna gaan we verder met stiften, fineliners, potlood en knipsels uit tijdschriften (tekst, foto’s, advertenties), delen van originele foto’s en andere plaatjes. Dan bewerken we dit weer met draad (borduurgaren, splijtzijde). We gaan door met het toevoegen van materialen tot een nieuw verrassend beeld ontstaat.

Ontwerp
Je gaat te werk zonder vooropgezet plan, zonder ontwerp en met een leeg hoofd. Gaandeweg het proces bedenk je wat er bij je kunstwerk in wording past of niet. Wat je mooi vindt of niet. Je kunt materialen van huis meebrengen waarvan je denkt dat je ze wilt gebruiken. Die kunnen van glas, stof, metaal of steen zijn. Zand en peulvruchten kunnen ook worden gebruikt. Alles is mogelijk. Je kunt je fantasie enorm de vrije loop laten.

Over Yvon Bilderbeek
Yvon volgde de opleiding Beeldende Vormingen en kreeg later les bij verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Ook gebruikt ze haar foto’s als inspiratiebron. Voor haar sieraden gebruikt ze allerhande materialen: zowel edelmetalen als rubber, karton, kralen, porselein, klei enz. Ze werkt vanuit haar atelier in Doesburg.

 

https://www.instagram.com/zylverwerk/