Schilderen als Rembrandt

Schilderen als Rembrandt

op 3 extra cursusavonden
Donderdag 9, 16, en 23 mei 2019
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Docent: Peter-Frans de Graaf
Kosten: € 58,50, leden van KKR € 56,00

 

Beleef Rembrandt in de Achterhoek

Spectaculaire afsluiting van het project ‘Beleef Rembrandt in de Achterhoek’ en daarmee ook van het Rembrandtjaar belooft de grote overzichtstentoonstelling te worden van 13 oktober t/m 26 november 2019. Alle kunstwerken die door de deelnemers, professioneel of amateurkunstenaar, zijn aangeleverd worden geëxposeerd op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De winnaar wordt door een publieksjury bekend gemaakt.

Daaraan is op dat moment een heel jaar vol Rembrandt-activiteiten voorafgegaan. Dat begon al in november 2018, toen kunstenaar/docent Peter-Frans de Graaf een lezing gaf over de technieken van de grote Hollandse meester. De lezing was met name bedoeld om een aanzet te geven tot bovengenoemde overzichtstentoonstelling. Om alle cursisten van de KunstKring Ruurlo, alle deelnemers aan de atelierroute Berkelland en alle andere belangstellende (amateur) kunstenaars in de Achterhoek te enthousiasmeren een kunstwerk te maken met Rembrandt als thema. Veel van de deelnemers, die al geïnspireerd waren door Rembrandt, kregen een extra impuls door de boeiende en verhelderende uiteenzetting van Peter-Frans de Graaf.
 
1 mei is de deadline, de uiterste datum om je aan te melden voor deze expositie die op 13 oktober feestelijk wordt geopend. De KunstKring Ruurlo organiseert in mei drie extra cursusavonden o.l.v. docent Peter-Frans de Graaf. Met zijn kennis over de technieken die Rembrandt gebruikte wil hij jou ondersteunen en adviseren bij het maken van jouw, door Rembrandt geïnspireerde, schilderij. Dit zou je zomaar de finishing touch kunnen geven, je de laatste hand kunnen laten leggen aan iets heel moois! En daarom alleszins de moeite waard deze kans aan te grijpen!
Meld je aan via de blauwe knop bovenaan.