Onze Kunstenaars

Ook voor kunstenaars is er plek bij de KunstKring!

Wat krijg je als je je aanmeldt bij Onze Kunstenaars?
Lees verder……

Wat bieden we nog meer aan kunstenaars? 
Lees verder……

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de coördinator Marion Schmitz, tel. 06 12234433
of stuur een e-mail naar onzekunstenaars@kunstkringruurlo.nl

Voorgeschiedenis

Op 1 januari 2022 is kunstkring B-Art (Berkelland Art) als nieuwe loot ‘Onze Kunstenaars’ opgegaan in KunstKring Ruurlo. Wat B-Art was en welke plaats haar leden hebben gekregen bij ons wordt hieronder uit de doeken gedaan.


In 2005 fuseerden Borculo, Neede, Eibergen en Ruurlo tot gemeente Berkelland. Vanuit de nieuwe gemeente kwam het verzoek om één aanspreekpunt aan te wijzen voor culturele organisaties en activiteiten. Mede door dat verzoek werd in datzelfde jaar kunstkring B-Art opgericht. Deze vereniging had als doel (amateur)kunstenaars op allerlei gebieden met elkaar in contact te brengen om van elkaar te leren en om samen activiteiten te ontwikkelen. Maar ook om de resultaten van hun creativiteit te laten zien aan de buitenwereld in de vorm van exposities, kunstwedstrijden en kunstmarkten.
Door vergrijzing, een tekort aan bestuursleden en corona daalde het aantal leden, maar mensen die in het verleden erg hun best hebben gedaan om de vereniging te laten bloeien en groeien wilden voorkomen dat de vereniging ter ziele ging. Na enkele overlegrondes met KunstKring Ruurlo werd besloten dat B-Art zich zou opheffen en in Ruurlo zou aanhaken. Beide kunstkringen hebben in grote lijnen het zelfde doel: kunst en cultuur stimuleren. Enkele mensen kenden elkaar al, ze hebben immers eerder, in 2017 en 2019, de Berkellandse Atelierroute samen georganiseerd.

Via https://www.kunstkringbart.com/ is nog enige tijd informatie over B-Art te bekijken. Deze website wordt niet meer bijgehouden maar blijft nog even in de lucht.


Wat krijg je als je je aanmeldt bij Onze Kunstenaars?


Vermelding op onze website met optioneel een link naar je eigen website

Alle kunstenaars die lid zijn van de KunstKring kunnen zich opgeven voor het overzicht van ‘Onze Kunstenaars’ op onze website (zie bovenaan deze pagina). Daarop worden je naam, emailadres en een foto van een kunstwerk geplaatst. En natuurlijk komt er een link naar je eigen website, als je die hebt. Voor het onderhoud van je eigen website ben je wel zelf verantwoordelijk. Sta je in dit overzicht dan ben je gemakkelijk vindbaar voor degene die geïnteresseerd is in jouw werk. Voor alle duidelijkheid: hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.
Ben je kunstenaar én al lid van de KunstKring en wil je in het overzicht van Onze Kunstenaars genoemd worden, meld je dan aan met dit Aanmeldingsformulier.
Het overzicht Onze Kunstenaars zie je bovenaan deze pagina staan.

 


Wat bieden we nog meer aan kunstenaars?
 

foto René Appels

** Themabesprekingen ‘Kijk op eigen werk’
De leden van B-Art waren gewend dat er vier keer per jaar een thema bijeenkomst werd georganiseerd. Aan de hand van een van tevoren afgesproken thema werd een kunstwerk gemaakt in allerlei disciplines. Dit werk werd aan elkaar getoond en besproken. Er werd geleerd van het commentaar op het werk en hoe anderen zo’n thema aanvoelen en benaderen. Die activiteit nemen we graag over en dus gaan we daar mee door!
De themabesprekingen vinden plaats in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo.

Om je voor deze bijeenkomsten aan te melden hoef je niet deel uit te maken van de groep Onze Kunstenaars.
Meer informatie en aanmelden Kijk op eigen werk…

  

 

De Atelierroute Berkelland is in het Pinksterweekend van 2022 met groot succes georganiseerd. De verwachting is dat de route in 2024 weer wordt georganiseerd! Ben je (amateur)kunstenaar en lijkt het je leuk om er aan deel te nemen houd dan onze website in de gaten, zodat je je op tijd kunt opgeven en je voorbereiden. Om je voor deze activiteit aan te kunnen melden hoef je niet deel uit te maken van de groep Onze Kunstenaars.

 

 

 

 

 

 

De Vereniging KunstKring Ruurlo houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming