Wishful Singing

Wishful Singing

JUBILEUM ACTIVITEIT
met “What about Mary”
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Toegangskaart € 19,00
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website
In verband met het coronavirus wordt dit concert uitgesteld naar de herfst 2021

What about Mary? 
Haar naam is zo oud als de jaartelling: Maria. Door de eeuwen heen is haar naam blijven klinken, zonder aan kracht in te boeten. Van moeder tot majesteit: Maria’s bleven komen en gaan. Maria Callas, Mary Poppins, Bloody Mary… zonder Maria gaat de geschiedenis mank. Ze was de muze voor menig componist. Palestrina, Reger, Rodgers & Hammerstein. De onze-lieve-vrouwen van Wishful Singing brengen ze allemaal tezamen in het programma ‘What about Mary’? waarin Maria de maat van elke melodie is. Want laten we eerlijk zijn: zonder Maria geen Sound of Music.
 
Wishful Singing brengt in hun programma ‘What about Mary?’ een ode aan de meest veelzijdige vrouw ooit: Maria. De vijf zangeressen laten in een meeslepende voorstelling zien en horen dat Maria een belangrijke inspiratiebron is voor hun muziek en levenswijsheid. De vijf zangeressen presenteren in deze voorstelling Maria als een multitaskende vrouw, die alle ballen hoog wil houden en het liefst alle Maria’s in één wil zijn. Van moeder tot majesteit, van Mary Poppins tot Bloody Mary, van Lady Madonna tot Maria Callas. Dat zorgt voor de nodige frictie op het podium. Want wie is Maria nu écht?
 
Het ensemble treedt geregeld op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigieuze City of London Festival in Londen. Ook zijn er regelmatig tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. De avondvullende programma’s verrassen het publiek – waar ter wereld ook – keer op keer.
Wishful Singing raakt! Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing wil haar publiek ontroeren, raken, laten ontspannen of tot bezinning brengen door het verhaal dat zij via de muziek vertelt. Ook zingt Wishful Singing graag hedendaags repertoire: het ensemble voerde op verschillende festivals (o.a. Cello Biënnaleen November Music) werk van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman uit.
Het repertoire loopt uiteen van ingetogen werken uit de renaissance en de barok tot vrolijk swingende versies van golden oldies als Mr. Sandman. Het roept emoties op die variëren van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. De individuele kwaliteit van iedere zangeres vormt de basis onder hun gezamenlijke zuiverheid, harmonie en balans. Gecombineerd met hun collectieve talent voor timing en droogkomische mimiek, maakt het Wishful Singing toonaangevend in haar genre. Wishful Singing zingt de wereld naar haar hand!

Luisteren en kijken op Youtube 

 
Zie ook www.wishfulsinging.nl

Meer over Wishful Singing…

 
 
Meer informatie

   

Met:
Maria Goetze (tweede sopraan)
Marjolein Stots (tweede alt)
Anne-Christine Wemekamp (eerste sopraan).
Marjolein Verburg (mezzosopraan)
Janneke Vis (eerste alt)

De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze. De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Het klikte muzikaal zo goed dat zij besloten om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella, een genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.
Het kwintet treedt regelmatig op in de Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, en is bekend van televisieprogramma’s als Podium Witteman, Maestro en De Wereld draait door. Onlangs bracht het kwintet in samenwerking met Herman Finkers de cd In Mysterium uit, met gregoriaans repertoire. Regelmatig zijn er buitenlandse tournees, onder andere door Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het repertoire is breed en loopt uiteen van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.