Trio Lady & Gentlemen

Trio Lady & Gentlemen

Zondag 17 mei 2020 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 14.30 uur
Trio Lady & Gentlemen met Sentimental Journey
in samenwerking met de Zonnebloem afd. Borculo-Haarlo
Wegens het coronavirus uitgesteld tot nader te bepalen datum
Voorverkoop € 8 – Kassa € 8 (geen pin)

vlnr.: Lanny Loos, Jeanette Smeitink en Peter Smeitink
foto Giel van de Hoven

De KunstKring Ruurlo organiseert in samenwerking met de Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo een gezellige (mee)zingmiddag Sentimental Journey in de theaterzaal van het Kulturhus te Ruurlo.
Het Trio Lady & Gentlemen uit Doetinchem, bestaande uit Jeanette Smeitink, zang, Peter Smeitink, pianist en Lanny Loos, saxofonist/klarinettist, is een trio dat van vele muzikale markten thuis is. Ze spelen en zingen even makkelijk jazz, als dansmuziek, Zuid-Amerikaanse of oer-Hollandse liedjes.
Voor dat laatste hebben wij ze uitgenodigd. Anderhalf uur lang zullen zij ons meenemen op een muzikale weg waarop we heel veel bekends tegen zullen komen: ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld, ‘Er zaten twee motten’ van Dorus, ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’ van Willy en Willeke Alberti, om er maar een paar te noemen. Een feest van herkenning! Een prachtig programma met liedjes waarbij je soms moeilijk op je stoel kunt blijven zitten of die je vanzelf neuriënd of luidop mee gaat zingen. Alles kan, alles mag! Wij weten nu al bijna zeker dat we daarmee heel veel mensen een geweldige middag zullen bezorgen!

Dit muzikale feest is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus niet aangesloten te zijn bij een afdeling van de Zonnebloem. Iedereen moet hiervan kunnen genieten! De zaal is rolstoel-toegankelijk.


Meer informatie over de musici…

foto Giel van de Hoven

Meer informatie

 

Peter Smeitink, pianist/toetsenist is een ervaren musicus die piano en keyboardlessen geeft in zijn eigen lespraktijk. Naast lesgeven is Peter huispianist bij Huis te Eerbeek. Hij heeft al jaren ervaring met optredens met zijn trio voor familiefeestjes, recepties, high tea of diner. Ook treedt Peter veelvuldig op met zangeres Gerdy van der Graaf. Peter begeleidt daarnaast o.a. popkoren en diverse artiesten uit de regio.

Jeanette Smeitink-Berendsen, zangeres is een leerling van de Doetinchemse zangdocent Sylvia Sars. Jeanette vindt het heerlijk met muziek bezig te zijn en vooral met zingen. Haar expressieve, warme stem past prima bij het repertoire dat het trio deze middag laat horen. Niet alleen zang is haar passie, ook dirigeren van diverse koren hoort daarbij.

Lanny Loos, saxofonist/klarinettist heeft zijn ‘roots’ in de Achterhoekse jazzwereld. Hij speelde maar liefst 20 jaar als klarinettist bij het overbekende “Dokter Jazz & Co”. De brede ervaring van Lanny en Peter zijn de basis voor het huidige, zeer gevarieerde repertoire van het trio Lady & Gentlemen.