Trio C tot De Derde

Trio C tot De Derde

Zomeravondconcert met Klezmer, Balkan en zigeunermuziek
Zaterdag 29 juli 2023 – Aanvang 20.15 uur
Restaurant De Heikamp
Hengeloseweg 2 te Ruurlo
Verkoop via deze website en aan de kassa
Toegangskaart € 15 (pinnen mogelijk)
Jeugd t/m 18 jaar gratis toegang

Klik op een foto voor een vergroting

Vrolijk zomeravond optreden van Trio C Tot De Derde
 
Na een onderbreking van enkele jaren gaat de KunstKring Ruurlo de traditie weer voortzetten van een vrolijk zomeravondconcert.
Dit jaar wordt het gehouden op het terrein van pannenkoekenboerderij De Heikamp, een bij velen bekende, sfeervolle accommodatie in de Ruurlose bossen.

Trio C Tot De Derde © Elise Schouman

Trio C Tot De Derde speelt klezmer in de puurste zin van het woord: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin, want het is een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als Balkan- en gipsymuziek, jazz en klassieke muziek. Het streven van de drie musici is daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die op hun pad komen. Ze spelen composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten. En werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het klezmer- en Balkanrepertoire.
De Heikamp biedt door zijn grote terrein en de vele bijgebouwen een unieke gelegenheid voor een zomeravondconcert. En ook als het weer niet mee zou zitten, zijn er oplossingen voorhanden zodat het publiek volop kan genieten. En niet alleen van de muziek. Er zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. Kortom alles is aanwezig voor een geweldige avond.

Zie hun website www.trioctotdederde.nl en een video van een optreden op Youtube

Lees meer over Trio C Tot De Derde…..

 

Restaurant De Heikamp

Speciaal voor deze gelegenheid biedt De Heikamp een bijzonder arrangement aan:
een BBQ buffet  incl. toegangskaart
Aanvang 17.30 uur
Dit arrangement kun je bestellen op heikamp.nl-bbq
en/of
een Borrelarrangement voor twee personen tijdens het concert
Informatie of bestellen via heikamp.nl-borrel

Losse kaarten à € 15 voor het optreden zijn te bestellen via onze site
(gebruik blauwe knop bovenaan)
Tevens aan de kassa op de avond zelf vanaf 19.30 uur.

Adres: Hengeloseweg 2 te Ruurlo – tel. 0573-760076 
Route naar De Heikamp: gebruik Routeknop bovenaan

Sfeervolle muziek, mooie omgeving, lekker eten en drinken, gezellige mensen op een zwoele zomeravond!
Dicht bij huis en ook heel belangrijk: betaalbaar! Dit wordt een feestje om nooit te vergeten.

© Elise Schouman

© Baris Demiray

© Jurgen Dott

 

 

Meer informatie over Trio C Tot De Derde

Trio C Tot De Derde bestaat uit accordeonist Coos Lettink, violist Carel den Hertog en klarinettist Caspar Terra. Twee van hen, Lettink en Terra kennen elkaar al vanaf groep drie van de basisschool. Zij begonnen rond die tijd ook samen al improviserend muziek te maken. Sinds 1998 vormen ze een muzikaal trio met violist Carel den Hartog. Hun inspiratie halen ze uit klezmer, Balkan- en zigeunermuziek.
Als trio reisden ze richting Turkije, Iran, Pakistan en India. Alle drie hebben ze hun muzikale voorkeur en inbreng en ze mixen die tot een heel eigen geluid met muzikale invloeden uit alle bezochte landen. Als ‘ware zigeuners’ speelden ze overal, van verjaardagsfeesten en bruiloften tot begrafenissen, op festivals, in café ’s en ook gewoon op straat. De muziek van Trio C Tot De Derde is heerlijk uitgelaten, humoristisch, melancholisch en virtuoos. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar. Op speelse wijze dagen ze elkaar muzikaal uit en verleiden ze elkaar tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen.
Het trio heeft inmiddels vier CD’s uitgebracht.
Zie ook https://trioctotdederde.nl/