Tobias Borsboom, piano

Tobias Borsboom, piano

Tobias Borsboom, piano, speelt werken van Mozart, Chopin, Schubert e.a.
Nieuwe datum: Zaterdag 19 juni 2021
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Prijs toegangskaart € 21,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website

foto Ronald Knapp

Tobias Borsboom onderscheidt zich als een van Nederlands bekendste jonge pianisten met zijn fijnzinnige pianistische kwaliteiten en poëtische, kleurrijke interpretaties. Als winnaar van de Dutch Classical Talent Award speelt hij sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaald.
Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij gaat graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert. In de voorstelling De Housewarming 1826 houden zij een feest ter ere van hun grote vriend.

Zie ook www.tobiasborsboom.com

Zie het Programma en lees meer…

foto Marco Borggreve

foto Jasper Grijpink

 

 

 

Programma

 

W.A. Mozart (1756-1791)
Fantasie in c klein, KV 457

F. Schubert (1797-1828)
6 Moments musicaux, D780

Schubert/Liszt
Gretchen am Spinnrade                                                
 
<< Pauze >>
 
F. Chopin (1810-1849)
Balade nr. 3 in As, op. 47

C. Debussy (1862-1918)
Selectie uit Préludes:
Voiles
Les collines d’Anacapri
La cathédrale engloutie
Feux d’artifice

Selectie uit Estampes:
Pagodes
La soirée dans Grenade

P. Dukas (1865-1935)
L’Apprenti Sorcier

 
 
Meer informatie
 

De achterliggende jaren was Tobias prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.