Saxofoon Concert XXL

Saxofoon Concert XXL

Wegens coronavirus verschoven naar nader te bepalen datum in 2021
JUBILEUM ACTIVITEIT
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 16.00 uur
Utrechts Saxofoon Kwartet, Joost Walter en 80 saxofonisten
met muziek van o.a. David Bowie en Pink Floyd
Verkoop uitsluitend aan de kassa € 5 (geen pin)
Kinderen gratis – Jeugd 13 t/m 18 jaar € 5

Saxofoon spektakel in Ruurlo op 19 april 2020
 
Op zondag 19 april 2020 zal het Ruurlose Kulturhus het toneel zijn van een workshop en een spetterend concert met zo’n tachtig saxofonisten uit het hele land. Zij brengen muziek van vier 20e eeuw popgiganten in een bewerking voor saxofoonorkest XXL.

 
De popmuziek, die voor deze dag is uitgekozen, is door Joost Walter speciaal bewerkt. Centraal staat de muziek van o.a. David Bowie en Pink Floyd. Joost Walter heeft een aantal stukken gearrangeerd voor een grote saxofoonorkestbezetting met aanvulling van een ritmesectie.
Leden van het Utrechts Saxofoon Kwartet en Joost Walter van Viersaxen werken voor de vierde keer samen na drie succesvolle workshops in 2017 (Carmina Burana), 2018 (Weill in America) en 2019 (Frank Zappa).

Evenals in de drie voorgaande jaren doen 80 amateursaxofonisten uit het hele land mee aan de workshop. Gedurende de dag wordt de muziek ingestudeerd onder leiding van Joost Walter en de saxofonisten van het Utrecht Saxofoon Kwartet.
De dag wordt afgesloten met een groots concert in de Theaterzaal van het Kulturhus Ruurlo. Wil je dit spektakel meemaken? Kom dan op 19 april naar het Kulturhus in Ruurlo.
Het concert begint om 16.00 uur. De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 5 per persoon (te betalen aan de kassa). Na afloop is er een meet&greet, waarbij nog ruim de gelegenheid is om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten met de musici.

Luisteren? Kijk op Youtube

Zie ook viersaxen.nl en utrechtssaxofoonkwartet.nl