Keltische Folkband Ogham

Keltische Folkband Ogham

Nieuwe datum: Zaterdag 17 juli 2021 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
met “Caledonia Calling”
Toegangskaart € 21,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Voor de vierde keer treedt de Schotse groep Ogham op in Ruurlo. Twee keer heeft de groep bij het Kasteeltuinfestival de sterren van de hemel gespeeld. In 2011 viel ons de eer te beurt de sensationele groep in het Kulturhus te mogen ontvangen. De KunstKring Ruurlo weet het heel zeker: veel mensen zullen heel blij zijn met de terugkeer van deze Keltische folkband in Ruurlo.
Want weer zullen de zes muzikanten laten zien dat zij buitengewoon bedreven zijn op de grote hoeveelheid instrumenten die zij meebrengen. Zo bespeelt Ber Vekemans, de nestor van de groep, tenminste vier fluiten en begeleidt hij zichzelf op de gitaar. Ber Vekemans krijgt de handen van het publiek op elkaar en de voeten van de vloer. Al vanaf het begin van de groep, 30 jaar geleden, is Ber lid van Ogham en nog steeds is hij even enthousiast. Dat enthousiasme slaat vanzelf over op het publiek, dat bij vorige optredens luidkeels mee zong. Dagny van Loo krijgt het publiek wel weer muisstil met een lied dat zij, met haar prachtige, zuivere stem ten gehore brengt. Een lied, dat eens temeer ontroert door haar spel op de harp. Heel ingetogen vallen daarbij ook Noutd Janssen en Albert Bull, de beide gitaristen, in. De stem van Dagny, van zichzelf al heel mooi, klinkt harmonieus samen met die van violiste Hilde van Rijsewijk. Veel liederen worden door alle musici meegezongen, behalve door drummer Thijs de Groof.
 
Het programma van Ogham is heel gevarieerd. Meeslepende liefdesliederen worden afgewisseld met snelle en steeds sneller gespeelde nummers. Je zult je verbazen hoe Hilde van Rijsewijk op haar viool het tempo bijhoudt en alle kanten op springt, terwijl alles toch op zijn plaats blijft . Het repertoire van Ogham boeit tot de laatste minuut. Zo’n 15 instrumenten staan op het podium. Wat een energie en wat een talent! Het plezier van de band bij het spelen van hun nieuwe programma “Caledonia Calling” spat er vanaf! Het wordt een avond om nooit te vergeten! Om alvast in de stemming te komen kun je de film via onderstaande you tube link bekijken.

Luisteren en kijken op Youtube 

 Zie ook www.ogham.nl
 
Meer over Ogham…

 
 
Meer informatie

   

Met:
Hilde van Rijsewijk, fiddle en vocals
Dagny van der Loo, vocals, harp en bodhran
Ber Vekemans, gitaar, fluiten en vocals
Albert Bull, gitaar, banjo, ukelele, lepels en mandoline
Thijs de Grooff, drums
Noutd Janssen, basgitaar, keyboards en zang