Jay Jay’s Border Jazzmen

Jay Jay’s Border Jazzmen

Zaterdag 18 juli 2020 – Aanvang 20.30 uur
Tuin van Restaurant-Hotel De Tuinkamer
Hengeloseweg 1 te Ruurlo
Voorverkoop € 15 – Kassa € 17,50 (geen pin)
Kinderen gratis – Jeugd 13 t/m 18 jaar € 7,50 (aan de kassa)
Mogelijkheid 3-gangen concertdiner vooraf

foto Theo Peters

Zin in een feestje?

Voor de vijfde keer organiseert de Kunstkring Ruurlo in de sprookjesachtig verlichte tuin van Hotel-Restaurant De Tuinkamer een geweldig zomeravond concert. De musici van Jay Jay’s Border Jazzmen beginnen om 20.30 uur te spelen.
Het enthousiaste orkest is in 1999 opgericht door trombonist Jan (“Jay Jay”) Janssen uit de grensplaats (“Border”) Dinxperlo. Het orkest is al meer dan twintig jaar een graag geziene gast in jazzclubs en op jazzfestivals in binnen en buitenland.
Op het repertoire van Jay Jay’s Border Jazzmen staat traditionele jazz in Engelse stijl, maar regelmatig maakt het orkest uitstapjes naar blues-, country- en Latinmuziek. Ook hits uit de jaren vijftig en zestig maken deel uit van het uitgebreide repertoire. Zeer verrassend is de grote rol van de close harmony zang, waarmee een veel breder publiek wordt aangesproken.
Bij de muziek van de zeskoppige band kun je haast niet blijven zitten, maar voor degene die niet kan of niet houdt van dansen, is de sfeer en de omgeving met veel gezellige, vrolijke mensen genoeg reden om volop te genieten.

Zie ook www.jazzmen.nl

Meer informatie over Jay Jay’s Border Jazzmen…

 
  

Een diner vooraf kan óók!
Als je dat wenst kun je voorafgaand aan het concert genieten van een speciaal voor deze avond samengesteld driegangen concertdiner voor € 31,50 per persoon.
Aanvang van het diner 17.30 uur.
Reserveren kun je doen door een mail te sturen naar info@hoteldetuinkamer.nl
Adres: Hengeloseweg 1 te Ruurlo – tel. 0573-452147
 
Route: gebruik Routeknop bovenaan

Klik op een foto voor een vergroting

 

 

     
 
Meer informatie over Jay Jay’s Border Jazzmen

 
Samenstelling:
Petro Wijnen: trompet en zang
Peter van den Bremen: klarinet, saxen en zang
Jac Meijs: trombone en zang
Rob Koch: banjo en gitaar
Etienne Bèyé: bas
Fred Mooy: drums

In de zomer van 1999 was trombonist ‘Jay Jay’ uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers – onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld – aan zich te binden.
Een nieuwe band was geboren: de Jay Jay’s Border Jazzmen! ‘Jazz uut den Achterhook’ werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de “borders” van de jazz. Met o.a. country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Sinds een aantal jaren maken ook muzikanten uit Twente en de Veluwe deel uit van dit in oorsprong Achterhoekse orkest. Standplaats van JJBJ is Borculo met Hotel Berkel Palace als vaste repetitieruimte. Jay’s Jay’s Border Jazzmen is zeer populair. De band treedt regelmatig en met succes op in jazzclubs door geheel Nederland en op bekende festivals, zoals in Domburg en ’s Hertogenbosch. Het is niet zo gek dat de ‘Border-jazz’ van JJBJ ook bij onze Oosterburen gretig aftrek vindt. Tot de absolute hoogtepunten van het orkest behoren natuurlijk de trips naar Aruba en Madeira.
Van Jay Jay’s Border Jazzmen zijn tot nu toe vier cd’s verschenen.