Duo van den Berk & Willers

Duo van den Berk & Willers

Zondag 24 november 2019 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
Duo Ian van den Berk en Martijn Willers
spelen werken van Franck, Brahms en Mozart
Voorverkoop € 17,50 – Kassa € 20 (geen pin)
Kinderen gratis – Jeugd 13 t/m 18 jaar € 7,50 (aan de kassa)

Ian van den Berk & Martijn Willers
alle foto’s Sarah Wijzenbeek

De violist Ian van den Berk en de pianist Martijn Willers spelen hoogtepunten uit het repertoire voor viool en piano. De Kunstkring Ruurlo heeft al twee keer van het schitterende spel van Martijn kunnen genieten. Voor dít concert stelde Ian een programma samen met daarin één van zijn persoonlijke favorieten: De Eerste Sonate van Johannes Brahms. Vanzelfsprekend kijken we uit naar het spel van dit duo.

Luisteren en kijken op Youtube 

 
Zie het Programma en lees meer…

 

 

 

Programma

César Franck – Sonate in A

Allegretto ben Moderato
Allegro
Recitativo-Fantasia, ben Moderato
Allegretto poco mosso

 
*pauze*
 

Johannes Brahms – Sonate in G, op. 78

Vivace ma non troppo
Adagio
Allegro molto moderato
 
 

Wolfgang Amadeus Mozart – Sonate in A, KV 526

Molto Allegro
Andante
Presto

 
 
Meer informatie

   

Ian van den Berk, violist,
heeft van jongs af aan een grote liefde voor kamermuziek aan de dag gelegd. Hij was jaren lid van het EnAccord Strijkkwartet waarmee hij concerten gaf in binnen- en buitenland én diverse prijzen won. Sinds zijn conservatoriumstudie is Ian al als orkest- en kamermusicus  actief op de nationale en internationale concertpodia. Hij behaalde zowel een Bachelor- als een Mastertitel aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Tot zijn belangrijkste leraren en inspiratoren rekent hij Coosje Wijzenbeek, Jaring Walta, Philippe Herreweghe en DaiDo Maas. Ian van den Berk heeft momenteel een vaste aanstelling bij het Radio Filharmonisch Orkest. Onlangs was hij als kamermusicus te gast op het festival “Festival del Balcone” in Cinque Terre, Italië.
Het instrument dat Ian van den Berk momenteel bespeelt is een Italiaanse viool uit de school van Storioni, gebouwd omstreeks 1790. De viool heeft hij in bruikleen en is afkomstig uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Track record: EnAccord Strijkkwartet, Academie Koninklijk Concertgebouworkest, vaste aanstelling Radio Kamer Filharmonie.

Martijn Willers, pianist,
studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuyken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder anderen Jan Wijn, Willem Brons en Mikhail Voskresensky. In maart 2006 won hij de SNS REAAL Fonds masterclassprijs in de finale van het 57e Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006).
Martijn Willers werkt regelmatig samen met veel verschillende musici, onder wie Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier als repetitor met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn. Als presentator en pianist is hij verbonden aan de Classic Express (een initiatief van het Prinses Christina Concours); een mobiele concertzaal waarin door heel Nederland concerten voor schoolklassen plaatsvinden. Martijn Willers is regelmatig te beluisteren op Radio 4 en de Concertzender. Voor studiedoeleinden heeft Martijn een volledig gereviseerde Steinway & Sons vleugel uit 1919 in bruikleen, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.