Creep In

Americana en Folk
Een mix van country & western, blues & folk
Zaterdag 18 maart 2023
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Toegangskaart € 21,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis toegang
Lees de recensie hieronder!

Recensie concert Creep In op zaterdag 18 maart 2023 in het Kulturhus
door Barbara Bodegom en Kees Avé


Op zaterdag 18 maart bracht de Brabantse band Creep In de stemming er meteen goed in met hun vrolijke Americana muziek.
Al grappend en grollend baanden de muzikanten zich een weg door het afwisselende repertoire, waarbij opviel hoe enorm ze op elkaar zijn ingespeeld. De mix van pop en rock, country, blues en folkmuziek, een muziekgenre waarin je een grote verscheidenheid aan artiesten kunt onderbrengen. Zoals Crosby Stills & Nash, Bob Dylan, Dolly Parton, Norah Jones, de Nederlandse Ilse DeLange en Danny Vera. De band bracht een keur aan instrumenten mee. Zo nu en dan kwam de ukelele tevoorschijn, maar ook de viool en de brushes ontbraken niet, dit alles ondersteund door de bas- en jazzgitaar, maar het belangrijkste instrument was toch wel hun stem.
Driestemmig zongen de drie dames de éne na de andere hit op een vrolijke en meeslepende wijze. Gitarist Paul Hagenaars viel ook geregeld in en voegde met zijn donkere stem dan weer net iets toe. Het plezier bij de vier musici spatte ervan af en dat vond zijn weerklank bij het publiek, dat wel zin had in een avond onbezorgd luisteren naar sfeervolle muziek. Vooral na de pauze was de muziek bij vlagen adembenemend mooi en voelde het aan als een muzikaal bad. Tot de laatste noot wist dit Brabantse gezelschap het publiek te vermaken, die op hun beurt dit optreden beloonden met een warm applaus. Na afloop werd gezellig nagepraat in de sfeervol ingerichte foyer onder het genot van een hapje en een drankje.
 

Creep In

Americana en Folk

Vanaf de jaren ’60 is er in de United States een stroming ontstaan die pop en rock vermengt met traditionele genres als country & western, blues en folk. De sterke opkomst ervan vanaf de jaren ‘90 met alternatieve artiesten die net zoveel beïnvloed werden door Amerikaanse rootsmuziek als door rock en zelfs punk, leidde tot de verzamelnaam Americana. Het is dus een muziekgenre waarin je een grote verscheidenheid aan artiesten kunt onderbrengen. Het is bij uitstek een genre voor singer-songwriters. Bekende zangers van dit genre zijn bijvoorbeeld Ilse DeLange, Danny Vera en Bob Dylan.

Vanavond brengt de Brabantse band Creep In deze muziek naar het Kulturhus, waarbij driestemmige zang centraal staat. En zingen kunnen ze! De combinatie van verstilde intimiteit en energieke songs maken hun optredens divers en sfeervol. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound. De musici weten een betrokken, warme sfeer te creëren en zo wordt het een avond gewoon genieten waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

 

Bezetting:
Paul Hagenaars, (jazz)gitaar
Marleen Achten, zang, gitaar
Greet Vervoorts, zang, gitaar
Dagny van der Loo, zang

https://www.youtube.com

 
Lees meer…

 

 

 
 
Meer informatie

 

Paul Hagenaars is afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium in klassiek gitaar en jazzgitaar. Naast zijn werk aan de muziekschool in Tilburg speelt hij graag Latijns-Amerikaanse muziek waaronder de tango’s van Astor Piazzolla, met het kwintet ‘Grupo del Sur’. Een aantal jaren geleden ontdekte hij het gitaarspel binnen de wereld van bluegrass en country. De bagage van vele jaren speelervaring neemt hij op een fantasievolle manier mee tijdens de optredens van ‘Creep In’.

Marleen Achten is in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. De combinatie van haar muzikale nieuwsgierigheid en buigzame stem maakt dat zij zich soepel beweegt door een breed palet aan stijlen. Het is de puurheid en het gevoel, voortvloeiend uit de vertolking van een lied, waar zij 100% voor gaat.

Greet Vervoorts liefde voor zingen is begonnen tijdens de afwas vroeger thuis. Om de enorme berg vaat te overleven, werd er luidkeels met de vier zussen samen gezongen. Later volgde de interesse voor percussie, ukelele en basgitaar. In vocaal kwartet Mood heeft ze 10 jaar met veel plezier gezongen en opgetreden. Bij Creep In leeft ze haar passie vooral uit in de samenzang en het bespelen van de basgitaar.

Dagny van der Loo kreeg de voorliefde voor folkmuziek met de paplepel ingegoten. In haar jeugd vulde de huiskamer zich iedere donderdagavond met de mannen van Ogham, de groep waarin haar vader viool speelde. En laat dit nu net de Keltische band zijn die al meerdere keren bij de KunstKring (ook bij het KasteelTuinConcert) heeft opgetreden. Tijdens de repetitieavonden luisterde ze in pyjama naar de traditionals, jigs en reels en de Schotse en Ierse ballades, tot ze eindelijk mee mocht zingen en de frontvrouw werd. In 2020 sloot ze zich ook aan bij Creep In.