Charivari Trio+Janos Koolen

Charivari Trio+Janos Koolen

Charivari Trio en Janos Koolen
met Melodias de Silencio
Zaterdag 12 december 2020
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Toegangskaart € 19,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website
*** er zijn 4 toegangskaarten beschikbaar gekomen ***

v.l.n.r. Anneke Frankenberg, Gerard Schoren, Janos Koolen en Bart Lelivelt

Melodias de Silencio

Het Charivari Trio brengt op één middag de hele wereld samen in het Kulturhus. In ‘Melodias del Silencio’ vertrekt het Charivari trio samen met mandolinist Janos Koolen bij de volksmuziek van Latijns Amerika en belandt uiteindelijk in Oost Europa. Melodias del Silencio verhaalt van een dwalend meisje in Bulgarije, nachtelijke avonturen in Venezuela, een gebroken familievader in Turkije en een verdronken vlinder in Spanje. Liedjes van Turkije tot Venezuela komen tot leven in subtiel samenspel en avontuurlijke improvisaties, samengesmolten door virtuoze Roemeense zigeunermuziek, folklore van het Argentijnse platteland en swingende Cubaanse ritmes.
De combinatie van Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek lijkt misschien ongewoon in Nederland, maar is voor het Charivari trio heel vanzelfsprekend. Immers zowel bij latinos als bij zigeuners is dansen en muziek maken met het leven verweven, of het nu om bruiloften of om begrafenissen gaat. Armoede en liefdesverdriet worden uitgebreid bezongen en melancholie, levenslust en ontroering vormen daarin de verbindende factoren.
Speciale gast vanmiddag is multi-instrumentalist Janos Koolen, die niet alleen schittert in breekbare ballades en razendsnelle improvisaties, maar voor het trio ook nog een prachtige compositie schreef!

Luisteren en kijken op Youtube 

 Zie ook www.charivari.nl en www.janoskoolen.nl

Meer over Charivari Trio en Janos Koolen…

 
 
Meer informatie

   

Met:
Anneke Frankenberg: viool & zang
Bart Lelivelt: accordeon & zang
Gerard Schoren: contrabas & zang
Janos Koolen: mandoline & zang

Uit de pers:
“Wereldfusie op zijn best, want dit trio plukt werkelijk overal wat vandaan en maakt daar dan weer unieke eigenzinnige Charivarimuziek van. Passie, melancholie, het zit er allemaal in. Melodias del Silencio is echt puur genieten.” (Holly Moors | Moorsmagazine.com)
“Melodias del Silencio staat vol pareltjes uit de Balkan, Turkije, Cuba en andere Latijns-Amerikaanse landen, maar wat de muziek een kloppend hart geeft is het vuur in de uitvoering en de verrassende details in de arrangementen. Het is een klein mirakel dat de Charivari-methode na ruim dertig jaar nog steeds werkt, zelfs elke keer frisser lijkt te klinken.” (Ronald Veerman | MixedWorldmusic.com)

Janos Koolen (1981) is een fulltime muzikant uit Doornenburg, onder Arnhem, met een voorliefde voor de mandoline. In zijn spel zijn invloeden terug te vinden uit de bluegrass, Ierse trad, jazz, klassieke muziek en natuurlijk pop. Naast mandoline speelt Janos ook elektrische en akoestische gitaar, banjo, toetsen en klarinet en zingt hij. Voor de verschillende groepen en projecten waarin hij actief is componeert hij regelmatig stukken.