Ernest Beuving + Markant

Bende van Beuving en Koor Markant
‘Klap van de korenmolen’
Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages en spontane acties.
Zaterdag 14 januari 2023
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Toegangskaart € 17,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis toegang

foto Erik Schaddelee

Klap van de korenmolen
Hoezo ‘Klap van de korenmolen’? Ernest Beuving belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral van: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk.

Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band in samenwerking met koor Markant uit Ruurlo.
Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages en spontane acties. De acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een aan borderline grenzende, dansende Keltische zanger, een Toon Hermans, over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en met een Mick Jagger met ADHD.

Ernest Beuving werkt samen met vier topmuzikanten. Enkelen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper. Op dit moment speelt Ernest met André Manuel en Thijs Kemperink ook ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers’. Beuving speelde hiervoor ‘Ernesto’ (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: “Het best bewaarde theatergeheim van Nederland.” Beuving schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek.

Koor Markant is van alle markten thuis. Bevrijdingsconcerten, kerstvieringen, benefietconcerten en niet te vergeten de roemruchte jubileum uitvoeringen. Swingend en ingetogen, we hoeven de kenners niets uit te leggen. Altijd in voor een muzikaal avontuur zoals deze avond met Ernest Beuving. Ook voor koor Markant en dirigente Yvon Taken nog een muzikale verrassing.

Luisteren en kijken op Youtube

Zie ook www.ernestbeuving.nl en www.koormarkant.nl

 
Lees meer…

foto Bram Kunz

Koor Markant

 
 
Meer informatie

 

Bezetting:
Ernest Beuving, zang, gitaar
Erik Raayman (gitaar, basgitaar, kunstfluit en tweede stem)
Jan Wolfkamp (drums en percussie)
Jaap Berends (gitaar en bas)
Michiel Ockeloen (accordeon en piano)

De Pers schreef o.a. over Ernest Beuving:

“Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.” (Friesch Dagblad)

“Gevatte alleskunner met voortreffelijk opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen.” (Meppeler Courant)

“Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft, dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot. En hij heeft een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken.” (Tubantia)

“Allround cabaretier uit het Oosten des lands zet de zaal op z’n kop.” (Arena)

“Meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant)

“Hij heeft een mateloos gevoel voor humor.” (De Stentor)

“Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” (Telegraaf)

“Ernest zingt als de beste, imiteert en persifleert als geen ander, zijn conferences zijn hilarisch en uitbundig en hij waagt zich ook aan fysiek cabaret. Zijn liedjes zijn tekstueel en muzikaal
pareltjes.” (weekblad Waalwijk)