Pedro Luis met CANEY

Pedro Luis met CANEY

Koningsdag woensdag 27 april 2022
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.30 uur
Pedro Luis y su quinteto Caney
Sfeervolle bossanova’s en exotische muziek
Toegangskaart € 21,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Voor alle bezoekers een glaasje Oranjebitter
Zie het fotoalbum van het optreden!

Pedro Luis – foto Daniel Patriasz

Swingend Oranje concert

CANEY speelt een mix van traditionele trova, bolero’s, cha cha cha, Guaracha, en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met elementen als guajeo’s en tumba’os.
Caney staat garant voor een sprankelend en swingend Oranje concert! Trek iets luchtigs aan en vergeet je dansschoenen niet!

Er is in Nederland geen betere exponent van de Cubaanse Son-muziek te vinden dan Pedro Luis Pardo Cosme, ook wel bekend als ‘El Chamba.’ Als bassist, tresero, of componist is Pedro de Cubaanse muziek in haar maximale expressie.
In ‘Casa de La Trova’ in de hoofdstad Santiago de Cuba heeft Pedro Luis zijn muzikale opleiding gekregen van de oude garde van de ‘Vieja Trova Santiaguera’, waaronder Compay Segundo. Sinds hij zich in 1995 in Nederland heeft gevestigd, heeft Pedro Luis samengewerkt met onder andere Laura Fygi, het Metropole Orkest en Carel Kraayenhof. Ook geen onbekende van de KunstKring.
De naam Caney komt van een plek in de buurt van Santiago, die bekend staat om het feit dat hier de lekkerste vruchten van heel Cuba groeien. Een goede metafoor voor zijn band, waarin de ‘crème de la crème’ van de Cubaanse muziek in Nederland zich heeft verenigd!
De bezetting van Caney is volledig akoestisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago is te horen. Met mooie zang, een tres en gitaar, een contrabass en bongó.
Het gebruikelijke glaasje oranjebitter ter gelegenheid van Koningsdag zal ongetwijfeld de feestelijke stemming verhogen.
 
Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=6S_JIjki_Co

 

Meer informatie over de musici…..

 

 

 

 

  

 

Meer informatie over de musici

Bezetting:
Pedro Luis Pardo Cosme: Tres, bass, vocals
Oscar Lorient Vedey: Lead zang, handpercussie
Alvaro Pinto Lyon: Gitaar, vocals
Leonid Muños: Percussie
Jesus Hernandez, Tres Cubano

Aan enkele van de bandleden bewaren wij goede herinneringen omdat zij tijdens één van onze KasteelTuinFestivals hebben opgetreden, maar Alvaro Pinto heeft in het bijzonder indruk gemaakt bij het optreden van ensemble Musica Temprana, waarin hij een belangrijke stem heeft. Lees het stukje hieronder zodat je weet wat je kunt verwachten.

 

Alvaro Pinto – foto Arkady Mitnik

Met een verbluffend gemak bespeelt Alvaro Pinto Lyon het ene instrument na het andere en is hij thuis in talloze Latijns- Amerikaanse muziekstijlen. Zuid-Amerikaanse folklore speelt hij in de muziekgroepen Quilapayun en Los Criollos. Middeleeuwse barok speelt hij met Barocco Andino en Musica Temprana. Trio Galantes blaast nieuw leven in de Mexicaanse Boleros. Regelmatig speelt Alvaro met Quinteto Caney traditionele Cubaanse Son. Zijn gedrevenheid, creatieve stijl en intens vakmanschap maken van elk optreden een belevenis.
Alvaro zingt als solo tenor en speelt naast gitaar en hobo ook cuatro, quena, bas, zamponas en charango. Sinds 10 jaar voert hij zeer regelmatig met diverse koren in Nederland de Misa Criolla, Romancero Gitano, Navidad Nuestra en andere bijzondere Zuid-Amerikaanse composities uit. Geboren in Santiago de Chile speelde Alvaro Pinto Lyon van jongs af aan in bands en ging hij als jongere naar het creatieve Lyceo Experimental. Hij studeerde af aan het conservatorium in Santiago in klassieke gitaar & hobo. Jarenlang speelde hij in Barocco Andino en vloog daar de wereld mee rond. In Rotterdam volbracht hij aan het conservatorium de 2e fase klassieke gitaar en volgde hij de opleiding voor muziekproducent.

 

Leonid Munoz

 

Oscar Lorient – foto Sera Koolmees

 

Jesus Hernandes