Maria de Fatima

Maria de Fatima

Met FADO
Zaterdag 28 november 2020
– Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 15.30 uur
Prijs toegangskaart € 19,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website
Het concert van 20.00 uur is volgeboekt (30 bezoekers)
Extra middagconcert ingelast om 15.30 uur inmiddels ook volgeboekt

Maria de Fatima – Foto Louis Swart

Ongetwijfeld tot groot genoegen van haar vele fans komt Maria de Fatima, de bekende fadozangeres, met haar eigen trio weer naar Ruurlo. Maria schitterde al eerder als gastzangeres met Quatro Ventos in het Kulturhus, maar zong toen, tot grote teleurstelling van haar fans, slechts enkele nummers. In 2016 kreeg ze de gelegenheid om haar grote talent breeduit te laten zien. En nu in 2020 kunnen we opnieuw van haar prachtige performance genieten.

Maria de Fatima

Fado is de soundtrack van Lissabon. Er klinkt heimwee van zeevaarders, verlangen naar betere tijden in door, maar ook de zuidelijke warmte en uitbundige vreugde van een straatfeest.
Maria de Fátima zingt al 40 jaar de Fado vol overgave met haar prachtige stem, die geen versterking nodig heeft. Als geen ander neemt deze hartelijke diva de luisteraar mee in een wisselbad van emoties. Geboren in Boavista, een volkswijk in Lissabon, werd zij op haar negende opgemerkt en groeide zij binnen de kortste tijd uit tot de diva die zij nog steeds is. Zij trekt met haar muziek volle zalen in heel Europa. In Nederland toerde Maria onder anderen met Thé Lau. Tijdens diens afscheidsconcert in 2014 in de Heineken Music Hall zongen zij samen nog eenmaal een hartverscheurend duet. Tijdens het concert in het Kulturhus brengt zij liederen van haar eerste platen ten gehore en komt er vooral veel authentieke, traditionele Fado voorbij. Natuurlijk ontbreken de klassiekers van haar grote inspiratiebron Amália Rodrigues niet. Een avond met het mooiste wat het Portugese levenslied te bieden heeft. ‘Wat een stem! Wat een overrompelende overtuigingskracht. Dit is het echte werk’, schreef Het Parool.
En de Volkskrant was van mening: ‘Maria de Fatima is een waardige beschermster van de erfenis van Amália Rodrigues’.
De Kunstkring kijkt reikhalzend uit naar haar optreden in het Kulturhus, waar zij met haar vaste musici voor een top avond zal zorgen.
Daniël Raposo (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassiek gitaar) en Felix Hildenbrand (contrabas) staan garant voor een bijzondere avond vol hartverwarmende muziek.

Zie ook www.mariadefatima.com

Hans van Gelderen (klassiek gitaar)

Felix Hildenbrand (contrabas)