Ernest Beuving + Markant

Bende van Beuving en Koor Markant
‘Klap van de korenmolen’
Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages en spontane acties.
Zaterdag 14 januari 2023
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Toegangskaart € 17,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis toegang
Zie het fotoalbum van het optreden en hieronder de recensie

Recensie: Ernest Beuving en koor Markant maken er een groot feest van!
door Barbara Bodegom

Foto Louis Swart

Op 14 januari genoten ruim 200 mensen van de voorstelling die Ernest Beuving en zijn vier musici gaven in samenzang met koor Markant uit Ruurlo. Voor het eerst sinds de opening van het Kulturhus in 2006 was een concert van de KunstKring uitverkocht.
Al vanaf de eerste klanken zat de sfeer er goed in. Ernest stelde met zijn zelfspot en humoristische verhalen iedereen op zijn gemak en in de stand: feestje! Vanaf het begin van de avond tot het einde van de voorstelling lagen de meeste mensen in een deuk van het lachen. De ene grap volgde direct op de andere en soms was het niet bij te houden, maar dat was ook niet erg, want je bleef lachen. Daarbij werden op het scherm achter Markant ook toepasselijke foto’s vertoond bij het onderwerp dat Ernest op dat moment bij de hand had.
De korte sketches van onder andere Toon Hermans, Snip en Snap, Klazien uut Zalk en Mick Jagger waren uitstekend; het was verbazend hoe goed Ernest hun stemmen imiteerde. Zijn persiflages en rake observaties van onze medemens kregen veel bijval. Beuvings zangstem bleek in de door hem geschreven liedjes heel mooi en gevarieerd van klank. Heel anders dan zijn spreekstem die hier en daar een beetje krakerig is. Koor Markant, goed in het zicht opgesteld door de nieuw aangeschafte verlichting, viel stipt op tijd in bij de refreinen en liet zich zien als een semiprofessioneel koor. Top, zoals zij zongen! Hun dirigent Eric van Grootel speelde daar natuurlijk een belangrijke rol in. In de zaal voelde je de trots van de familieleden en andere fans van de dertig koorleden over de kwaliteit van het optreden. Ernest en Ellen Klomp zongen samen een prachtig duet, hun stemmen harmonieerden heel goed en hun samenzang smaakte eigenlijk wel naar meer. Drummer Jan Wolfkamp raakte met een bijzondere solo het hart van liefhebbers van de drums en maakte de voorstelling gevarieerder. De andere twee musici, de gitaristen Dennis Weelink en Bub Boelens bleken de uitstekende musici te zijn die ons waren beloofd. Jaap en Veronie van Duren, gitarist en pianiste van Markant vulden hen in enkele nummers mooi aan. Eigenlijk wilde Beuving om 11 uur nog wel even door. Heel enthousiast riep hij: “we prozaccen nog even door.” Maar na de toezegging dat hij graag weer terug wilde komen en een flitsende toegift was het feest helaas voorbij.
 

foto Erik Schaddelee

Klap van de korenmolen
Hoezo ‘Klap van de korenmolen’? Ernest Beuving belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral van: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk.

Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band in samenwerking met koor Markant uit Ruurlo.
Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages en spontane acties. De acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een aan borderline grenzende, dansende Keltische zanger, een Toon Hermans, over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en met een Mick Jagger met ADHD.

Ernest Beuving werkt samen met vier topmuzikanten. Enkelen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper. Op dit moment speelt Ernest met André Manuel en Thijs Kemperink ook ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers’. Beuving speelde hiervoor ‘Ernesto’ (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: “Het best bewaarde theatergeheim van Nederland.” Beuving schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek.

Koor Markant is van alle markten thuis. Bevrijdingsconcerten, kerstvieringen, benefietconcerten en niet te vergeten de roemruchte jubileum uitvoeringen. Swingend en ingetogen, we hoeven de kenners niets uit te leggen. Altijd in voor een muzikaal avontuur zoals deze avond met Ernest Beuving. Ook voor koor Markant en dirigente Yvon Taken nog een muzikale verrassing.

Luisteren en kijken op Youtube

Zie ook www.ernestbeuving.nl en www.koormarkant.nl

 
Lees meer…

foto Bram Kunz

Koor Markant

 
 
Meer informatie

 

Bezetting:
Ernest Beuving, zang, gitaar
Erik Raayman (gitaar, basgitaar, kunstfluit en tweede stem)
Jan Wolfkamp (drums en percussie)
Jaap Berends (gitaar en bas)
Michiel Ockeloen (accordeon en piano)

De Pers schreef o.a. over Ernest Beuving:

“Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.” (Friesch Dagblad)

“Gevatte alleskunner met voortreffelijk opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen.” (Meppeler Courant)

“Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft, dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot. En hij heeft een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken.” (Tubantia)

“Allround cabaretier uit het Oosten des lands zet de zaal op z’n kop.” (Arena)

“Meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant)

“Hij heeft een mateloos gevoel voor humor.” (De Stentor)

“Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” (Telegraaf)

“Ernest zingt als de beste, imiteert en persifleert als geen ander, zijn conferences zijn hilarisch en uitbundig en hij waagt zich ook aan fysiek cabaret. Zijn liedjes zijn tekstueel en muzikaal
pareltjes.” (weekblad Waalwijk)