Tuschinski Trio

Tuschinski Trio

Zondag 3 februari 2019 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
met de mooiste filmmelodieën: La Vita è Bella
(componisten als Bizet, Brahms, Händel, Badelt, Webber e.a.)
Voorverkoop € 17,50 – Kassa € 20 (geen pin)
Lees de recensie hieronder en zie het fotoalbum van dit optreden

Recensie: Concert Tuschinski Trio op 3 februari groot succes!


Na ruim tien jaar trad het Tuschinski Trio weer in Ruurlo op. Het was een warm weerzien met de dames, die wederom met een prachtig programma op het podium stonden. La Vita è Bella heette het programma, dat geheel uit composities bestond, die speciaal voor de film waren gemaakt of die voor een film werden gebruikt. Zonder uitzondering prachtige, meeslepende melodieën die professioneel en meeslepend door Lisette Emmink, sopraan, Josje Goudswaard, piano en Camilla van der Kooi, viool, werden gebracht. Een gouden middag in een gezellig aangeklede theaterzaal, vol blije mensen. De hapjes die in de pauze werden rondgebracht voegden nog het nodige toe aan de toch al erg goede sfeer. Gezien de vele positieve reacties vanuit het publiek mag verwacht worden dat dit prachtige trio binnen enkele jaren weer te bewonderen valt in Ruurlo.


 

Tuschinski Trio – foto John van Duijn
v.l.n.r.: Josje Goudswaard (piano), Camilla van der Kooij (viool) en Lisette Emmink (sopraan)

Het concertprogramma ‘La Vita è Bella‘ is een prachtige verzameling werken van nieuwe en oude filmcomponisten; van Bizet (Habanera), Brahms (Hongarian Waltz no.5) en Händel (Lascia Ch’io Pianga), tot Badelt (Pirates of the Caribbean), Webber (Memory) en Rota (Parla Più Piano). Gecombineerd met filmthema’s uit bijvoorbeeld The Godfather, Les Miserables, Titanic en Lord of the Rings, vormen deze meesterwerkjes een perfecte combinatie van po-pulaire filmthema’s en in films vertegenwoordigde klassieke werken.
Alle arrangementen met piano, sopraan en viool zijn speciaal voor het programma gemaakt, zoals bijvoorbeeld het prachtige ‘Fly’ van Ludovico Einaudi (Intouchables), ‘The Shire’ van Howard Shore (Lord of the Rings), ‘Walking in the air’ van Howard Blake (The Snowman) en natuurlijk de titelsong ‘Life is Beautiful’ (La Vita è Bella).

Het sinds 2006 bestaande Tuschinski Trio speelt ontroerende en pakkende muziek, soms in een aparte zetting. Niet voor niets kozen de musici de naam van het beroemde Amsterdamse theater voor hun trio: filmmuziek blijkt een onuitputtelijke bron voor hun vakgebied. Of de muziek nu speciaal voor de film werd gecomponeerd of bestaande muziek het beeldmateriaal versterkt: het Tuschinski Trio laat horen dat filmmuziek ook zonder beeld blijft wat zij is: verrassend mooi!
Wij kijken dan ook met hoge verwachtingen uit naar het nieuwe concert van de muzikale dames!

Luisteren en kijken op Youtube 

Zie ook de website josjegoudswaard.nl/tuschinski-trio/
  
Zie het Programma en lees meer…

Camilla van der Kooij

Josje Goudswaard (piano) en Lisette Emmink (sopraan)

 

 

Programma
“La Vita è Bella”

 

Westside Story: I feel Pretty
(Bernstein, Sondheim)

Cats: Memory
(A. Webber)

Dr Jekyll en Mr Hyde: Habanera
(G. Bizet)

Pirates of the Caribbean: Medley
(K. Badelt)

The Snowman: Walking in the Air
(H. Blake)

Twilight: River Flows in You
(Yiruma)

Lorenzo’s Oil: Parigi, o Cara
(G.F. Händel)

La vita è Bella: Life is Beautiful
(N. Piovani)

—-
pauze
—-

Lord of the Rings: The Shire-May it Be
(H. Shore-Ennia)

Les Intouchables: Fly
(L. Einaudi)

Aristocats: Niemand swingt zoals een Echte Kat
(Huddleston, Rinker)

Titanic: Thaïs Meditation
(J. Massenet)

Les Miserables: I Dreamed a Dream
(Schönberg, Kretzmer)

As it is in Heaven: Gabriella’s Song
(S. Nilsson)

Green Card: Hongaarse dans nr. 5
(J. Brahms)

The Godfather: Parla Più Piano
(N. Rota)

 
 
Meer informatie

   

In 2011 stond het Trio ook op het podium van de KunstKring en het publiek was zo lovend dat we hen met plezier opnieuw uitnodigen. Meerdere mensen vertelden kippenvel te hebben gekregen toen Lisette Emmink alweer zo’n ontroerend lied zong. Anderen waren onder de indruk van violiste Camilla van der Kooij; weer anderen roemden de goede pianobegeleiding van Josje Goudswaard. Een ware verrassing was de samenzang van Josje en Camilla, die bij diverse nummers hun zangkwaliteiten lieten horen.

Pianiste Josje Goudswaard begon op vijfjarige leeftijd met pianoles en begeleidt al vanaf jonge leeftijd diverse solisten, koren en musicalensembles. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en de Schumann Akademie in Zwolle. Ter verbreding van haar speltechniek volgde zij interpretatielessen bij jazzpianist Jeroen van Helsdingen, naast verschillende masterclasses liedbegeleiding. Josje treedt door heel Nederland op, solo en als veelgevraagd begeleidster van liedvertolkers. Ook op het witte doek was zij te zien in de kuuroordscène van de voor een Oscar genomineerde film ‘Nienke’.
De veelzijdige pianiste schrijft ook zelf pianomuziek onder het internationaal bekende pseudoniem Donna Verdell, uitgegeven in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Australië (zie www.donnaverdell.com). Ook voor het concertprogramma ‘de Mooiste Filmmelodieën’ van het Tuschinski Trio schreef zij diverse arrangementen.
Tijdens haar studie begon Josje met het geven van pianolessen en nog steeds heeft ze plezier in het overdragen van haar passie op anderen, sinds 2006 in haar eigen praktijk in Alphen aan Den Rijn. Ruim 50 leerlingen volgden bij Josje intensieve pianolessen; muziektheorie; solfègetraining; examentraining en samenspeellessen. Josje is actief lid van de European Piano Teacher Association (EPTA) en zij jureert regelmatig bij landelijke piano-examens.

Violiste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en ze ver-volgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het conservatorium in Den Haag. Camilla won verschillende prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours. Zij speelde live op Radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam.
Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkersarrangementen en speelt zij met het Red Limo String Quartet op Cd’s van bekende Nederlandse popartiesten. Dit gerenommeerde strijkkwartet met een geheel eigen karakter won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie. Camilla is naast vaste violiste van het Tuschinski-Trio, ook deel van het bekende ‘Kyteman Orchestra’ en de band van ‘Janne Schra’, waarmee zij momenteel door Nederland en Duitsland toert. Daarnaast werkte zij samen met Within Temptation, Lange Frans, Daniel Lohues, Pete Philly & Perquisite, Lois Lane e.a.

De sopraan Lisette Emmink ontroert. Reeds in haar tienerjaren trad ze op als soliste met orkest. Ze studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium en deed o.m. mee aan het prestigieuze Elisabeth concours. Lisette heeft een succesvolle carrière als soliste opgebouwd en zingt in vrijwel alle grote concertzalen en onder vele dirigenten. Haar voorliefde om steeds weer nieuwe muziek uit te voeren heeft haar tot een buitengewoon ervaren en breed georiënteerde zangeres gemaakt, met een uitzonderlijk groot repertoire op het gebied van oratorium, lied, opera, operette, musical en songs. Omdat Lisette de gave heeft met haar warme en natuurlijke stem het publiek te ontroeren, maakt zij elk concert tot een belevenis. Zij is ook daarom een veelgevraagd soliste bij oratoriumverenigingen en mannenkoren. Daarnaast is Lisette actief in een aantal ensembles waarmee een groot muzikaal gebied wordt bestreken. Zij zingt met evenveel liefde en toewijding de wonderschone liederen van Richard Strauss en Mahler als haar zeer populaire programma met filmmelodieën. Ook in haar praktijk voor zanglessen handhaaft zij die breedte. ‘Zingen maakt gelukkig’ zegt Lisette Emmink. ‘Niets dringt dieper door dan de menselijke stem, en als die zingt dan zie je zelfs dementerende bejaarden weer tot leven komen. Er is geen mooier beroep dan zingen voor mensen!’