Oranjeconcert met Nodox

Oranjeconcert met Nodox

Zaterdag 27 april 2019 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.30 uur
Oranjeconcert met een glaasje oranjebitter
Blues, country, folk, rock-‘n-roll en een vleugje jazz
Voorverkoop gesloten – Kassa: € 17,50 (geen pin)
Lees hieronder de recensie

Recensie: optreden Nodox op Koningsdag 27 april 2019

Het traditionele Oranjeconcert werd dit jaar verzorgd door Nodox, een Achterhoekse band die zijn roots heeft in de muziek van the sixties en seventies. Na het uitbrengen van een toost op de verjaardag van de Koning betrad Nodox het podium. De band speelde de sterren van de hemel. Hun repertoire van blues, folk en rock-n‘-roll was zeer gevarieerd en dat alles in een akoestisch jasje. Klassiekers van onder meer Eric Clapton, Bob Dylan en de Stones werden op een enthousiaste wijze door de band vertolkt. Voor het publiek een feest van herkenning.
Maar niet alleen Nodox had er zin in. De muziek was zo aanstekelijk dat de beentjes al snel van de vloer gingen.
Al met al een prachtig concert waarmee het muziekseizoen 2018-2019 op een swingende wijze werd afgesloten. 

Nodox is een jonge band met doorgewinterde muzikanten, die akoestische sixties en seventies muziek speelt. De naam Nodox is samengesteld uit No-Time en de Maddoxs. Elk lid van Nodox heeft wat met deze twee bands. Vandaar…
Alle bandleden hebben jarenlang ervaring in uiteenlopende formaties, van hardrock via rock-‘n-roll naar de blues en jazz. Ze kwamen elkaar regelmatig in het circuit tegen en na een aantal jaren van ‘we moeten samen eens wat gaan doen’ is het er in 2013 van gekomen. Ze besloten akoestisch te gaan spelen, gewoon lekker thuis samen muziek maken. Er was meteen een klik en een eigen geluid. Het eerste optreden smaakte naar meer en al gauw werden ze regelmatig gevraagd voor feestjes en partijen.
Hans, Jos, Peter en Bert speelden al toen onze koning nog geboren moest worden, maar op zijn verjaardag komen ze graag naar het Kulturhus voor een Oranjeconcert.
En jij natuurlijk ook, zeker als je weet dat we het traditionele sfeerverhogende en geest-verruimende glaasje oranjebitter schenken….

Zie ook de website van Nodox: www.nodox.nl

Kijken en luisteren op Youtube 
 
Lees verder…

 

 

Meer informatie

    

Nodox vertolkt vooral covers uit de zestiger en zeventiger jaren. Blues, country, folk, een vleugje jazz: het maakt de bandleden niet uit wat ze spelen, als ze het maar een beetje naar hun hand kunnen zetten. Het kwartet komt het beste tot zijn recht in een knusse setting of kleine zaal. Het plezier dat ze in het spelen ervaren werkt aanstekelijk en slaat snel over op het publiek. Daarmee wordt elk optreden van deze enthousiaste muzikanten een feest. Vooral de iets minder jonge luisteraars zullen de meeste van hun nummers snel herkennen. Dansen en meezingen is bijna een must.
Hans Lindeboom (zang, gitaar en mondharmonica) kende in de jaren ’60 al internationaal succes bij the Maddoxs, waar hij de slaggitaar voor zijn rekening nam. In Nodox speelt Hans niet alleen gitaar, maar zingt hij ook. Met zijn mondharmonica levert hij een belangrijke bijdrage aan het typische Nodox geluid.
Jos Dammers (drums) is ook al een ervaren rot in het vak. Hij heeft in allerlei bandjes gespeeld en speelt nu, behalve in Nodox, ook in No-Time en The Maddoxs. Een druk baasje dat achter zijn drumstel flink los kan gaan.
Peter Wolters (zang en basgitaar) speelt ook al heel wat jaren. Hij was zanger bij Maddoxs in de jaren ’60 en speelde als bassist bij No-Time.
Bert Nijenhuis (zang, gitaar en mandoline) speelde als tiener in een country rockband en alweer zo’n twintig jaar bij No-Time. Bij Nodox neemt hij de meeste zangpartijen voor zijn rekening en pakt af en toe de mandoline erbij.