Encantadas = Betoverend!

Encantadas = Betoverend!

Zaterdag 30 maart 2019 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
met programma Colores del Sur
van warme zuidelijke klanken tot serene Scandinavische sferen
Voorverkoop € 17,50 – Kassa € 20 (geen pin)
Lees de recensie hieronder en zie het fotoalbum van het optreden

Recensie: Encantadas in Ruurlo

 
Een vrolijke, muzikale avond vol verrassingen was het publiek in Ruurlo beloofd door de negen musici van Encantadas uit België. En aan die belofte hield het ensemble zich uitstekend. De musici hadden er veel zin in; het plezier spatte van hun gezichten en dat straalt altijd af op het publiek. De contrabassist speelde alles uit zijn hoofd… Mooie stemmen, goede musici, een zeer afwisselend repertoire, kleurige kleedjes (jurkjes), hier en daar een stukje theater…Voeg daar de gezellige ambiance van de theaterzaal bij en niet te vergeten de schalen met kaas en worst in de pauze en je ziet een leuke, ongedwongen geslaagde avond voor je.
Om de zangeressen ook enige adempauze te geven stonden op het repertoire ook instrumentale nummers, zoals het zigeuner nummer Lacho drom, het R&B nummer Hobo blues en Libertango van Piazolla. Goed gespeelde nummers met uitstekende afstelling van het geluid. De bekende liedjes Bésame mucho, Nah neh nah en Itsy bitsy vielen zeer in de smaak van het publiek. Na een toegift nam het ensemble afscheid van het dankbare publiek, dat hen beloonde met een luid, verdiend applaus.

  

Encantado is het Spaanse woord voor betoverend en encantadas is het vrouwelijk meervoud daarvan. En betoveren is precies wat deze vier zangeressen en hun muzikale begeleiders doen! Encantadas zorgt met haar brede repertoire voor een ongekend vrolijke muzikale avond. Hun nummers variëren van warme zuidelijke klanken tot serene Scandinavische sferen, van feelgood songs tot indringende balladen. De kwaliteit wordt gewaarborgd door de gedegen muziekopleiding die alle acht doorliepen.

Luisteren en kijken op Youtube 

Zie ook de website www.encantadas.be
  
Lees meer…

Encantadas
foto Peter Frings

 

Encantadas
foto Peter Frings

 
 
Meer informatie

   

Encantadas
foto Erwin Vanhulle

‘Nu en dan kom je een groep tegen die een diepe indruk achterlaat door zijn puurheid. De musici van Encantadas hoeven het niet te hebben van lichtshows of geluidseffecten, de zuivere vrouwenstemmen versmelten betoverend. Of het nu intrigerende variaties uit het folk repertoire betreft of swingende popnummers: Encantadas is altijd geloofwaardig en soms verrassend. Geschikt voor een breed publiek, maar met voldoende diepgang voor mensen die nét iets meer willen dan de betere covergroep. Bestaande nummers krijgen een nieuwe ziel.’ Zie hier een van de vele positieve recensies na een optreden van Encantadas.

Na haar klassieke zangopleiding kiest Gitta van Lommel resoluut voor de ongecompliceerdheid van folk, wereldmuziek en kleinkunst. Maar haar klassieke studie verloochent zich niet: bij Encantadas kleurt zij met haar zuivere puurheid vooral de hogere regionen.
Dat Annick Artois in jazz is geschoold, is goed te horen in haar natuurlijk ‘grain’. Haar naturelle stemgeluid harmonieert dan ook prachtig met de klassieke stem van Gitta.
Leen de Munck studeerde folkzang. Haar liefde voor de intensiteit van de Spaanse muziek maakte haar leadzanger bij een Ecuadoriaanse groep in Madrid. Leen’s heldere stem heeft nét dat vleugje jazz dat Encantadas de zuidelijke melancholie en uitbundigheid bezorgt.
De stem van Kris de Munck vormt een natuurlijke symbiose met die van haar zus Leen. Haar diepe timbre beroert en de zuivere voordracht brengt de boodschap recht naar het hart van de luisteraar.
Nadia Bierinckx (gitaar en fluit) ontpopte zich in een mum van tijd van klassiek geschoolde muzikante tot rasechte folkartiest. Eerste prijzen voor blokfluit en kamermuziek, meestergraad voor blokfluit: de finesses opgedaan aan de conservatoria van Brussel, Antwerpen en Gent combineert ze moeiteloos met een relaxte ongedwongen uitstraling.
Linde de Groof combineerde lessen viool bij de Noorse violist Vegard Nilsen aan het Conservatorium van Antwerpen met lessen jazz viool bij Jeroen Baert. Zij studeerde ook nog zang bij Solange Collard en altviool bij Katrin Smedts. Haar warme, romantische vioolklank past perfect binnen de Zuidelijke muziek van Encantadas.
Peter Frings (contrabas) is de steunpilaar van de groep. Met rustige zelfzekerheid tokkelt hij zijn basnoten en laat zich door niemand van de wijs brengen. En wanneer de lady’s teveel ‘enchanted’ raken, brengt hij de groep weer terug op aarde.
Stefan Van Puymbroeck (toetsen) groeide op met pop en rock, studeerde klassieke piano en compositie aan het conservatorium van Antwerpen en promoveerde tot Doctor of Arts. Nu is hij docent aan de muziekacademie van Mortsel en het conservatorium van Antwerpen. Noch de klassieke, noch de Latijns-Amerikaanse, noch de populaire muziek heeft geheimen voor hem. Bij Encantadas vindt hij een oude bekende terug in Peter Frings alsook collega Nadia.
Paul Janssens (slagwerker) studeerde af in 1994 aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. In 2013 behaalde hij een master in de muziek voor slaginstrumenten. Hij is een veel gevraagde drummer bij diverse orkesten en theaters: De Filharmonie, Vlaamse Opera en Ballet van Vlaanderen. Paul is leraar slagwerk aan de muziekacademies van Brasschaat en Mortsel.