Cyber crime

Spreker: Maria Genova, schrijver, journalist
Vrijdag 20 januari 2023 – 20.00 – 22.00 uur
Theaterzaal Kulturhus
Toegangskaart € 15,00
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop via deze website of aan de kassa

Spreker: Maria Genova, schrijver, journalist

Cybercrime

Elke dag weer verschijnen er in de media verontrustende berichten over cybercrime. Massale aanvallen van hackers maken de dienstverlening van grote organisaties compleet onbruikbaar. En sluwe criminelen gaan aan de haal met privacygevoelige informatie zoals wachtwoorden en persoonsgegevens. Al dit soort zaken hebben verstrekkende gevolgen. Particulieren verliezen de inhoud van hun spaarrekening en bedrijven zien door schade miljoenen in rook opgaan. En ook oorlogen worden gevoerd door het inzetten van cybercriminaliteit, zie de oorlog in OekraIne. Het was de hoogste tijd voor de KunstKring om een spreker te vragen om over cybercrime te komen vertellen, zodat we beter inzicht krijgen hoe hackers te werk gaan.

Cybercrime is voor veel mensen, organisaties en bedrijven namelijk nog altijd een abstract begrip. Vrijwel iedereen kent de term ‘hacker’ en is op de hoogte van de bijbehorende bedreigingen, maar bijna niemand weet hoe deze digitale gevaren effectief zijn in te dammen. Dat weet de gespecialiseerde spreker Maria Genova gelukkig wel. In haar fascinerende lezing maakt zij het onderwerp cybercrime inzichtelijk voor elke doelgroep en biedt zij concrete handvatten aan om veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Door haar sprankelende lezingen vol interactie en voorbeelden uit de praktijk groeide Maria Genova uit tot een van de meest gevraagde sprekers in Nederland. Zeker nadat haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ een grote hit in het bedrijfsleven werd. Tal van grote en kleine organisaties boeken haar voor presentaties op maat over privacy, identiteitsfraude, informatiebeveiliging, big data, internet of things en de nieuwste digitale trends. Velen vinden haar lezingen een ‘eye-opener’.

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad en na een paar honderd artikelen schreef ze zich in voor een HBO-opleiding journalistiek. Ze studeerde binnen vier jaar af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften.

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina of gekocht aan de kassa.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl