Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marlies Swarttouw
Aquarel en Schilderen

Maak kennis met Marlies Swarttouw: een gepassioneerde kunstenaar met een verhaal. Na haar pedagogische opleiding trok ze de wereld in en ontwikkelde ze haar kunstenaarschap in België en Canada. Haar werk bestaat uit een bijzondere mix van acryl- en olieverf, zand en water. Sinds 1984 exposeert ze haar werk en geeft ze cursussen in haar eigen atelier. Laat je inspireren door haar kleurrijke creaties en volg een cursus bij Marlies!

Na de middelbare school volgde ik een pedagogische opleiding aan een H.B.O .instelling in Den Haag. Trouwde in 1969 en heb tot 1983 geleefd in Latijns- America, België en Canada.
Als kind werd ik gefascineerd door kleuren en pas tijdens ons verblijf in België heb ik 2 jaar de Antwerpse academie gevolgd. Daarna in Canada privé cursussen in tekenen, aquarelleren en fresco. Eenmaal terug in Nederland had ik mijn eerste expositie in 1984. Met de verbouwing van de Veldschuur in Noordijk, kreeg ik een eigen atelier waarin ik ook cursussen geef. Mijn werk bestaat tegenwoordig over het algemeen uit “gemengde techniek”: ik gebruik acrylverf met veel water, dit “leg” ik op het doek, strooi er voorzichtig wat zand over en laat het lang en goed indrogen. Vervolgens maak ik met olieverf mijn werk af.

Website: https://marliesswarttouw.exto.nl