Henriëtte van der Grinten

Henriëtte van der Grinten


Tekenen en Schilderen
Woonplaats: Münsterland (Duitsland)

 

Geboren (1948) en opgegroeid in Enschede, nu woonachtig in het Duitse Münsterland.
Als kind had ik al een voorliefde voor tekenen en schilderen, geïnspireerd door mijn oudere broer, die ook zeer goed kon tekenen en schilderen.
Het duurde echter nog een aantal jaren voordat ik mij ging toeleggen op een eigen kunstenaarschap. De eerste schilderijen in de vorm van aquarellen ontstonden als een experiment op papier.
Ik volgde schilder cursussen om basistechnieken te leren en een eigen stijl te kunnen ontwikkelen.
In de afgelopen 30 jaar heb ik geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende materialen en technieken, naast het werken met acrylverf. Hierdoor ontstond in de abstracte vormgeving een heel gevarieerd oeuvre, maar met een eigen signatuur. Deze signatuur is versterkt doordat ik mij heb laten beïnvloeden door andere kunstvormen in de workshops die ik volgde bij enkele beeldende kunstenaars. Deze workshops verrijkten ook mijn kunstenaarschap.
Door het gebruik van allerlei materialen, technieken, kleuren en kan ik mij helemaal uitleven met vormen en kleuren. Bij elk schilderij blijf ik zoeken naar een volmaakte combinatie van kleuren, materialen en vormen, tot ik uiteindelijk tevreden ben met het resultaat.
Het ligt aan mijn stemming hoe een doek er uit gaat zien qua vorm en kleur. In grote lijnen weet ik wel wat ik ga schilderen en welke materialen ik ga gebruiken, maar soms verloopt het proces toch totaal anders dan ik het mij had voorgesteld.
Met mijn kunst wil ik mensen blij maken en hen een gelukkig gevoel geven wanneer ze naar mijn schilderijen kijken.

Website: www.jettyviscom.com