Kerst-Inn 2019 zoekt….

Kerst-Inn 2019 zoekt….

Voor de Kerst-Inn 2019 zoeken wij jonge
liedschrijvers en componisten!
De Kerst-Inn wordt gehouden op 14 december 2019
in de Dorpskerk te Ruurlo

Kerst-Inn zoekt jonge liedschrijvers en componisten
 
Ook dit jaar bevat de Kerst-Inn weer nieuwe en verrassende elementen. Een creatief team is al volop aan de slag met de ontwikkeling van een bijzonder programma met veel muziek die past in de dagen vóór Kerst. Het team doet een oproep aan de leerlingen van de Ruurlose basisscholen om samen een nieuw lied te schrijven en te componeren dat aansluit bij het thema ‘licht en donker’.
 
Er is dit jaar voor een nieuwe werkvorm gekozen om de jeugd nog intensiever bij de Kerst-Inn te betrekken. Tijdens een muzikale schrijversworkshop krijgen de jongeren in de basisschoolleeftijd de kans om onder begeleiding van een creatief team hun eigen lied te schrijven. Dat lied wordt dan natuurlijk tijdens de Kerst-Inn gezongen. De organisatoren van de Kerst-Inn doen daarom een oproep aan de ouders van de kinderen van de Ruurlose basisscholen om de workshop onder de aandacht van hun kinderen te brengen. Zij krijgen een prachtige kans om met professionals aan een uniek muziekstuk te werken.
 
Het programma van de Kerst-Inn op 14 december heeft als titel Er schijnt een Licht boven Ruurlo. Naast het spontaan gevormde Kerst-Inn projectkoor zullen ook het kinderkoor Sing a Song en Plica Vocalis van zich laten horen. Het creatieve team dat invulling geeft aan het programma wordt gevormd door de muziektherapeuten Ester Wiegerinck, Karin Hukker en Yvon Taken, samen met regisseur Peter Leenders.
Dit team heeft ook de leiding tijdens de muzikale schrijversworkshop voor de jongeren die hun eigen Kerst-Inn lied gaan maken op zondag 10 november van 10:00 tot 15:00 uur. De verwachting is, dat er dan een prachtig lied wordt gecomponeerd en geschreven. De jonge schrijvers en componisten gaan samen aan de slag in de muziektherapie praktijkruimte van Yvon Taken aan de Muldersweg 3 in Ruurlo. De organisatoren hopen echter dat die ruimte te klein zal zijn vanwege de vele enthousiaste aanmeldingen. Dan wordt er uitgeweken naar het Kulturhus. Voor een lunch wordt gezorgd.

Jonge aspirant-liedschrijvers en componisten worden opgeroepen om zich uiterlijk op 1 november aan te melden bij:
Ester Wiegerinck (esterwiegerinck@hotmail.com),
Karin Hukker (info@karinhukker.nl),
Yvon Taken (gaia@tweakers.net),
of Peter Leenders (apleenders@gmail.com).