Jubileum Expositie

Jubileum Expositie

Wegens coronavirus verschoven naar nader te bepalen datum in 2021
JUBILEUM ACTIVITEIT
Jubileum Expositie
Kunstwerken van Femia Kok en (oud) exposanten

Theaterzaal Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

Jubileum expositie 25 jaar KunstKring Ruurlo

In de afgelopen vijfentwintig jaren hebben de vele vrijwilligers van de KunstKring bergen werk verzet om een culturele vereniging op poten te zetten. Met een Kasteeltuinconcert, met concerten op diverse locaties. Met exposities her en der verspreid over Ruurlo, met cursussen van allerlei aard. Met de Kerst-Inn, een kunsttunnel, en nog veel meer. Sinds 2018 staan ook lezingen met goede sprekers over uiteenlopende onderwerpen op het programma.

In de Jubileum expositie kijken wij terug op 25 jaar KunstKring in de vorm van een combi expo. De expositie wordt op 9 augustus om 13.00 uur geopend. De deur sluit op die dag om 17.00 uur.
Frank en Fleur maken deze middag extra gezellig met easy listening muziek. Zij zingen en spelen op vleugel en gitaar.

De combi-expositie bestaat uit het volgende:

 • Overzicht van de geschiedenis van de KunstKring
  Er zijn in de loop van die jaren veel foto’s, posters, programmakranten, films en documenten gemaakt die een beeld geven van de geschiedenis van de KunstKring. Hiervan wordt een expositie in de grote zaal van het Kulturhus ingericht.
 • Werk van (oud) exposanten
  Tentoonstelling van werken van (amateur) kunstenaars, die in de afgelopen vijfentwintig jaar bij de Kunstkring hebben geëxposeerd.
 • ‘Kunstwerken’ van Femia Kok
  Tegelijkertijd wordt de expositie geopend van de ‘kunstwerken’ van Femia Kok. Bij velen is zij bekend als de dame die met gevaar voor eigen leven en dat van anderen met enorme vaart op haar scootmobiel door Ruurlo scheurde. Zij was lid van verdienste van de KunstKring en dat was niet voor niets. Vanaf het moment dat zij zich met haar Martin vestigde in Ruurlo was zij actief als vrijwilliger van de vereniging. Creatief als zij was beschilderde zij op verdienstelijke wijze eieren, maakte zij aquarellen, schilderijen met acryl en olieverf, beschilderde zij porselein enz.
  Op 29 augustus wordt een deel van haar werk geveild t.b.v. Manege zonder drempels, het goede doel dat zij zelf voor haar nalatenschap had bedacht. Nadere informatie volgt….. 

Voor de opening van deze jubileum tentoonstelling is iedereen, die de KunstKring een warm hart toedraagt, van harte welkom.
Je komt toch ook?