Ellis Veltkamp

Ellis Veltkamp

Exposeert schilderijen
7 februari  t/m 1 april 2020
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

“Van een goed schilderij word je blij!”
Ellis Veltkamp uit Haaksbergen bracht haar jeugd door op een boerderij, waar opgroeien in en met de natuur een vanzelfsprekendheid was. Deze ‘tweede natuur’ deelt zij graag met anderen in de vorm van haar schilderijen.
Al sinds haar jeugd tekent en schildert zij en na aandringen van haar omgeving, is zij dan ook lessen gaan volgen. Eerst bij Diana Huyts in Haaksbergen, waar zij verschillende technieken leerde en daarna bij Jenneke Brunnekreeft in Eibergen.
Op dit moment aquarelleert Ellis het meeste vanwege de zachte kleuren, de impressionistische sfeer en omdat je erbij kunt wegdromen. Het spel met water en verf wordt steeds boeiender. De bewondering voor de natuur is haar inspiratiebron: landschappen, dieren, planten en stillevens. Ook werkt zij in opdracht: aquarel, krijt, acryl, inkt en figuratief. De Zweedse kust is ook een inspiratiebron voor Ellis.

Ondertussen is een flinke verzameling werken ontstaan. Als daarna het publiek ook enthousiast wordt van het eindresultaat, dan is Ellis’ missie geslaagd.

meer over Ellis Veltkamp: www.evespainting.nl

Of volg haar op Facebook: Eve’s painting.