Riny Slütter

Riny Slütter

Exposeert schilderijen
14 juni t/m 7 augustus 2019
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur
De opening is op 14 juni om 16.30 uur

Riny Slütter-Hulsebos woont sinds april 2018 in Ruurlo. Daar is ze vaak te vinden in haar atelier. Als kind tekende en schilderde ze graag en dat is haar hele leven zo gebleven. Maar, met drie jonge dochters in huis en een drukke baan in de reiswereld was er niet altijd ruimte voor. In 2000 nam ze toch wat lessen in aquarelleren. Daarna volgde ze workshops en cursussen in diverse technieken en materialen zoals Chinees penselen, acrylverf, tekenen, pastelkrijt, glas-in-lood, portrettekenen en olieverf, waar ze het liefst mee werkt.

In 2009 vertrekt ze met haar man naar Canada om daar een drietal jaren te wonen en te werken. De prachtige natuur van de Rocky Mountains is voor haar een rijke en onuitputtelijke inspiratiebron. Terug in Nederland besluit ze haar hobby te professionaliseren: ze gaat de opleiding ‘Realistisch schilderen’ volgen bij schilderacademie Art Partout. Daarnaast werkt ze als gastvrouw bij Het Kunstgemaal in het stadje Bronckhorst, maakt een aantal jaren deel uit van de werkgroep Kunst4daagse Bronkhorst en verzorgt creatieve ochtenden voor mensen met dementie bij een particuliere zorginstelling in Lochem.

In 2014 maakt ze kennis met Marjan Smit, eigenaar en oprichtster van Boulevard Magenta, school voor Ambacht en Kunst in Laag Soeren. Ze neemt daar lessen in olieverf, ei tempera en vergulden. Ze volgt er de driejarige ‘Vakopleiding Oude Meesters’. Ook neemt ze deel aan o.a. de Masterclasses bij Cornelis LeMair, volgt de cursus Muurschilderingen en Verf maken bij Verfmolen De Kat, bekwaamt zich in het schilderen met paletmes en volgt enkele workshops over verguldtechnieken.

Omdat ze haar vaardigheden en liefde voor het schilderen graag wil delen met anderen geeft ze sinds een aantal jaren les bij Boulevard Magenta.

De onderwerpen van haar schilderijen zijn divers: vogels, dieren, bloemen, balletmeisjes, portretten en foto’s of afbeeldingen die haar raken.
In oktober 2019 is ze uitgenodigd om deel te nemen aan de Rembrandtexpositie in het kader van het Rembrandtjaar, georganiseerd door de KunstKring Ruurlo.

Meer werk van Riny Slütter is te zien op de
website: www.schilderiny.nl