Ria Pelgrom

Ria Pelgrom

Exposeert schilderijen
17 augustus t/m 4 oktober 2018
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
Op werkdagen van 09.00-17.00 uur
De opening is op 17 augustus om 16.30 uur

 

Het werk van Ria Pelgrom is heel gevarieerd en kleurrijk.
Vanuit haar opleiding heeft ze een passie voor stoffen en structuren ontwikkeld en die vind je terug in haar schilderijen. De werken worden ogenschijnlijk losjes en direct geschilderd, maar juist dat vereist talent en techniek. Vaak worden meerdere lagen over elkaar heen aangebracht om de gewenste structuur te krijgen. Soms wordt de kijker verrast door stukken stof in de verf, wanneer Ria voor de collagetechniek koos.

Haar inspiratie vindt ze dichtbij: in de actualiteit van krant of tijdschrift of zomaar, tijdens een wandeling in de omgeving.
Ria wordt steeds vrijer in haar werk en de laatste jaren laat zij zelfs een specifieke onderwerpkeuze achterwege. De eerste streken op het doek borrelen spontaan op en ze laat zich verder leiden door haar intuïtie en talent. Die vertellen haar ook wanneer een werk af is. Deze werkwijze, zonder voorbeeld of vooropgezet onderwerp, geeft haar een grote vrijheid. Achteraf blijkt er toch een serie met een bepaald thema te zijn ontstaan, ingekleurd door hoe ze zich in die fase voelde en ontwikkelde.

Ria schildert al vele jaren. Ze volgde lessen bij Diana Huyts en Jos Klaver en heeft verschillende succesvolle exposities in Overijssel en Gelderland gehouden.
In Ruurlo exposeerde ze al eens tijdens de KijkKastKunstRoute 2016 en heel recent tijdens de route dit jaar, als voorproefje op deze expositie. En we kennen Ria natuurlijk nog van het Hexagon project van de KunstKring enkele jaren geleden.

In deze expositie kunt u genieten van Ria’s meest recente werk, waarbij vooral kleur en structuur leidraad waren.