Marlon Groot Zevert

Marlon Groot Zevert

Exposeert schilderijen
9 augustus t/m 8 oktober 2019
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur
De opening was op 9 augustus om 16.30 uur

Opleiding
Amateur kunstenaar, verschillende cursussen gevolgd.
Over het werk
Mijn werk is herkenbaar aan veelal gebruik van aarde tinten. Hier en daar maak ik wel eens een uitschieter maar de natuur tinten zijn vaak mijn basis.
De werken bestaat uit abstracte mixed media, verwerkt op katoen of houten paneel.

Schilderen betekent voor mij: ‘uit je hoofd gaan’, daarom kan ik niet van tevoren vertellen hoe het er uit gaat zien.
Als ik schilder, aanvaard ik dat ik aan iets begin zonder al te weten hoe het eindigt. Ik laat de controle varen en geef me over aan mijn gevoel. Schilderen brengt me in balans.
Ik laat me graag inspireren. Pakkende woorden roepen soms direct een beeld bij me op, of een mooie zin, een voorwerp of een affirmatie.

Soms is het beeld zomaar compleet, soms denk ik er dagen over na. Dan kijk ik, maak foto’s en op de meest uiteenlopende momenten valt me in wat het werk nog nodig heeft. Een kleur? Een accent? Een detail? Het laat me niet los.
Het moment dat het schilderij af is kan ik nooit voorspellen, maar komt vanzelf. En er dan afstand van doen, vind ik altijd een beetje moeilijk. Elk schilderij is een fijne herinnering aan een proces dat me energie heeft gegeven en me heeft verrijkt. Maar ik weet ook dat schilderen voor mij als nutteloos zou voelen als ik het alleen voor mezelf zou doen.
Zoals ik het schilderen voor mij doe, zo doe ik het dus ook voor jou. Misschien wekt mijn werk bij jou een gevoel op dat je dierbaar is, en dat kan van alles zijn. Ik hoop dat dat gevoel weer bij je opkomt, steeds als je ernaar kijkt. Dat het blijft gebeuren.

meer over Marlon Groot Zevert: https://www.marlongrootzevert.nl/