Jubileum Exposities

Jubileum Exposities

Expositie van 25 jaar KunstKring Ruurlo
Expositie van exposanten van vroeger en nu
Expositie van schilderijen van Femia Kok †
Van 9 augustus t/m 28 augustus 2021
Opening zondag 8 augustus 14.00 uur
Theaterzaal Kulturhus, vide en atelier op 1ste verdieping
geopend op werkdagen van 09.00-17.00 uur

Jubileum expositie 25 jaar KunstKring Ruurlo
 
Tussen 9 en 28 augustus kijken wij terug op 25 jaar KunstKring. In de grote zaal staan informatie, foto’s en andere materialen opgesteld die de geschiedenis in beeld brengen.
 
De expositie van 25 jaar KunstKring Ruurlo wordt geopend door voorzitter Barbara Bodegom op zondag 8 augustus om 14.00 uur. Helaas is de opening wegens de coronamaatregelen alleen toegankelijk voor genodigden.

Frank en Fleur luisteren de middag op met easy listening muziek.
 
Oud-voorzitter Joop Huisman doet de opening van de tentoonstelling van de exposanten van vroeger en nu en oud-voorzitter Henk Ter Horst opent de tentoonstelling van werken van Femia Kok.
 
In de afgelopen vijfentwintig jaren hebben de vrijwilligers van de KunstKring bergen werk verzet om een culturele vereniging op poten te zetten en te laten floreren. Met Kasteeltuinconcerten en concerten op diverse locaties. Met exposities her en der verspreid over Ruurlo, met cursussen van allerlei aard. Met de Kerst-Inn, de Kunsttunnel, de Theaterbus en nog veel meer activiteiten zetten zij Ruurlo op de culturele kaart. Sinds 2018 staan ook lezingen met goede sprekers over uiteenlopende onderwerpen op het programma.
In de afgelopen vijfentwintig jaren hebben de vele vrijwilligers van de KunstKring bergen werk verzet om een culturele vereniging op poten te zetten. Met een Kasteeltuinconcert, met concerten op diverse locaties. Met exposities her en der verspreid over Ruurlo, met cursussen van allerlei aard. Met de Kerst-Inn, een kunsttunnel, en nog veel meer. Sinds 2018 staan ook lezingen met goede sprekers over uiteenlopende onderwerpen op het programma.

In de Jubileum expositie kijken wij terug op 25 jaar KunstKring Ruurlo in de vorm van een combi expo. De expositie wordt op zondag 8 augustus om 14.00 uur geopend. De deur sluit op die dag om 17.00 uur.
Frank en Fleur maken deze middag extra gezellig met easy listening muziek. Zij zingen en spelen op vleugel en gitaar.

Wat kun je verwachten?

 • Vijfentwintig jaar KunstKring Ruurlo
  Er zijn in de loop van de jaren veel foto’s, posters, programmakranten, films en documenten gemaakt die een beeld geven van de geschiedenis van de KunstKring.Een deel hiervan ligt, staat of hangt uitgestald.
 • Werk van exposanten van vroeger en nu  Kijk hier wie er mee doen
  De tentoonstelling van werken van (amateur) kunstenaars, die in de afgelopen vijfentwintig jaar bij de Kunstkring hebben geëxposeerd, is te zien op de bovenverdieping van het Kulturhus.
 • Schilderijen van Femia Kok †

  Femia Kok

  Bij velen is Femia Kok bekend als de dame die met gevaar voor eigen leven en dat van anderen op haar scootmobiel door Ruurlo scheurde. Zij was lid van verdienste van de KunstKring en dat was niet voor niets. Vanaf het moment dat zij zich met haar Martin vestigde in Ruurlo was zij actief als vrijwilliger van de vereniging. Creatief als zij was beschilderde zij op verdienstelijke wijze eieren, maakte zij aquarellen, schilderijen met acryl en olieverf, beschilderde zij porselein enz.
  Op 28 augustus wordt een deel van haar werk geveild t.b.v. het goede doel: Manege zonder drempels, dat zij zelf voor haar nalatenschap had bedacht. De veiling begint om 14.00 uur.
  Meer informatie over de veiling inclusief een veiling lijst

Schilderij van Femia Kok

Frank en Fleur