Joop Huisman

Joop Huisman

Exposeert Schilderijen
26 januari t/m 22 maart 2018
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
Op werkdagen van 09.00-17.00 uur

Joop Huisman

Joop Huisman schildert realistisch, bij voorkeur met olieverf. Onderwerpen voor zijn schilderijen vindt hij overal. Lange tijd was hij vooral geïnspireerd door natuur, mens en dier. Sinds twee jaar vindt hij vooral inspiratie in stillevens. Oude voorwerpen die door de mens gebruikt zijn in combinatie met vruchten en andere eetbare producten boeien hem hierbij. De eerste stap bij het schilderen van stillevens is erg belangrijk voor het slagen ervan. Die is, dat je eerst zelf een compositie maakt van de voorwerpen, waarbij vooral de effecten van licht en donker bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat.
Joop Huisman is in 1938 geboren in Garderen op de Veluwe, woonde lange tijd in Renkum en sinds 2001 in Ruurlo. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in de schilderkunst. In de Renkumse periode is hij autodidactisch begonnen met schilderen, maar kon zich door zijn drukke baan niet echt verdiepen in de schildertechnieken. In Ruurlo is hij begonnen lessen te nemen bij professionele kunstschilders. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een passie. Hij schildert nu bijna dagelijks. Momenteel neemt hij les bij Erik Zwaga in Brummen, een bekende schilder van stillevens.
Werk van Joop is beschreven in de TNO-uitgave ‘De vrucht van verbeelding’ en in het door Galerie Donkersvoort in Beek en Donk in 2007 uitgegeven ‘Kunstboek’. Ook in diverse kranten, waaronder de Gelderlander, kreeg zijn werk aandacht. Zijn schilderijen werden geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Bezoek de website van Joop Huisman: www.joophuisman.exto.nl om meer van zijn werk te zien.
E-mail: joop.huisman@hetnet.nl – Tel: 0573-430876 en 0612400202