Jan Baggen

Jan Baggen

Exposeert schilderijen
8 februari t/m 3 april 2019
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur
De opening is op 8 februari om 16.30 uur
Foto’s van de opening: klik hier

Jan Baggen volgde de opleiding Grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst Arnhem. Voor diverse uitgeverijen maakte hij ontwerpen en illustraties voor boeken en tijdschriften. Voor de Kluwerkranten, later Wegener, verzorgde hij een wekelijks getekende rubriek over wat er zoal te zien is in het verspreidingsgebied van de kranten. Voor uitgeverij Broekhuis ontwierp hij een 5-tal wandel- en fietsboekjes met als thema Twentse landgoederen. Buiten tekenen en schilderen is daarmee een wezenlijk onderdeel van zijn leven en werk geworden.
Het mooie van buiten werken is dat het ook een tijdsdocument is. In de tijd dat je bezig bent, gebeurt er van alles: het licht verandert, er komen mensen, auto’s of schepen voorbij. En de schilder, dat alles overziend, maakt daaruit een keuze. Doorgaans vervallen de vluchtige voorbijgangers. Of zij worden bevroren op de ideale plek.
Al rondwandelend zoeken naar een evenwichtige compositie in de veelheid van beeld om ons heen. Vervolgens met penseel urenlang alle aspecten van dat beeld minutieus volgen. Het heeft iets meditatiefs. Er komt al werkend een extra laag overheen.
Een handig klein pochadekistje is vanwege het compacte formaat het makkelijkst mee te nemen, gewoon in een rugzak. Nadeel is dat het formaat van het werk bescheiden blijft. Dus af en toe trekt hij er bepakt en bezakt met veldezel en grote mappen op uit om een wat robuuster beeld te kunnen schilderen van onze mooie omgeving.
Jan Baggen heeft in de loop van de jaren regelmatig overal in Nederland geëxposeerd. In 2017 was hij deelnemer aan de Atelierroute en exposeerde toen in museum De Lebbenbrugge in Borculo.
De Opening van deze expositie is op vrijdag 8 februari om 16.30 uur in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 te Ruurlo.

Meer werk van Jan baggen is te zien op
Website: www.janbaggen.nl