Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis

Museumbezoek: het Rembrandthuis A’dam
en rondwandeling door de Jordaan
Maandag 27 mei 2019
Vertrek 09.00 uur vanaf Station Ruurlo
Kosten € 20 excl. reis en toegang
Er is nog plek voor één deelnemer!

Rembrandthuis


Klik op logo voor
‘Rembrandt in Ruurlo’

Tentoonstelling: Rembrandt’s Social Network in het Rembrandthuis en rondwandeling door de Jordaan.

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

Rembrandts sociale netwerk wordt in kaart gebracht aan de hand van een aantal hoofdrolspelers, zoals jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six, redder in nood Abraham Francen, kunstenaarsvrienden zoals Roelant Roghman en natuurlijk de familie van zijn vrouw; de Uylenburghs zijn ‘bloedvrienden’. Opvallend is de informaliteit van de schilderijen, tekeningen en prenten, waaronder werk van Rembrandt dat zelden of nooit in Nederland te zien is. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is Rembrandts portret van zijn negentienjarige zoon Titus (ca. 1660) uit het Baltimore Museum of Art, dat nooit eerder op een tentoonstelling in Europa is getoond. Wij worden door een deskundige gids rondgeleid.

Voorafgaande aan het bezoek van het Rembrandthuis staat een wandeling door de Jordaan gepland. Deze voert langs de plaatsen waar Rembrandt heeft gewoond of gewerkt, onder leiding van een gids.

*** Wegens de NS staking hebben we deze activiteit moeten verplaatsen naar 27 mei 2019. Daardoor is ruimte ontstaan voor enkele nieuwe deelnemers. Wij hebben een groepsarrangement kunnen regelen met het Rembrandthuis. Neem daarom eerst contact op met Barbara Bodegom (bel 0573-452268 of mail naar voorzitter@kunstkringruurlo.nl) en geef aan of je over een museumkaart beschikt. Daarna kun je handelen als hieronder staat aangegeven.

De reis begint om 9 uur op het station van Ruurlo. Naar verwachting zijn we aan het eind van de middag weer terug. Elke groep bestaat uit maximaal negen personen. Als dat aantal is bereikt wordt de volgende groep samengesteld. Om de kosten te drukken wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van de samenreis korting van de NS. De kosten voor de gids, die ons begeleidt tijdens de wandeling en ons rondleidt in het museum,  bedragen € 20 per persoon.  Excl. entrée Rembrandthuis en vervoer naar Amsterdam. Museumkaart geeft vrij toegang.

Druk bovenaan op de blauwe knop Bestellen om te reserveren.

 

Rembrandthuis

 

Rembrandthuis

 

De Jordaan

De Jordaan